Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.07.31 0 1 268

Attól, hogy tag, önmagában nem lesz jobb orvos.

Ez annyit jelez, hogy a szakmai konferenciákon részt vesz, egyfajta szakmai eszmecsere (nálunk az IT-szektorban is vannak konferenciák, nem attól lesz valaki jó programozó, hogy minden konferencián ott van, ez szociális program is, nem csak a tanulásról szól). Vannak biztosan szakmailag kevésbé jó sebészek, akik ISHRS tagok is, mint ahogyan nem zárja ki azt, hogy valaki jó hajsebész, ha nem tagja az ISHRS-nek, de hátránynak nem hátrány, az elég valószínű. Akiket én idéztem, nem azért idéztem, mert ISHRS tagok, hanem mert szakmailag jók, és több 10 éve műtenek (Cole, Farjo, Woods, Harris). Szóval azért jelzi, hogy nem amatőrökről van szó. 

Röviden, ha szakmai szervezeteknek tagja az orvos, az mindenestre jelzi, hogy hajlandó pénzt, időt áldozni arra, hogy más (főleg amerikai) sebészekkel találkozzon, és megvitassanak témákat, szakmai kihívásokat, szóval jelzésértékű a szakmai igényesség tekintetében, de nem egy az egyben jelenti, hogy valaki jó. 

Az eredmények, a szakmai háttér, tapasztalat, ezek számítanak nálam az orvos, és a csapat kiválasztásánál elsősorban.

Előzmény: ForceHunter (267)