Sokkal többen látják a mai fizika hibáit, mint azt te gondolnád.
" A világ többi része pedig használja a modern fizikát."
Mivel jelenleg ez van, mást nem is tudnának használni. De valójában a modern fizika nagy részét semmire sem használják a gyakorlatban. Ha majd lesz jobb, akkor azt fogják használni.
"Aki benne van, az nem teheti, mert eleve úgy van nevelve, hogy ne lássa a hibáit. De nem is érdeke megtenni. Nem érdeke kockára tenni szakmai hírnevét, jól fizető állását."
Ez nem konteó, hanem ez a szomorú valóság. Van olyan fizikus ismerősöm, akit kirúgtak az állásából, mert új dolgokat kezdett írogatni.
De van saját tapasztalatom is. Az egyik egyetem fizika tanszékének vezetőjét próbáltam rávenni olyan kísérletekre, amiket még senki nem csinált a világon. Azt mondta, nem segít benne. Csak olyan kísérleteket végez, amit az USA-ban, meg Japánban is csinálnak, mert így összehasonlíthatók az eredmények. Egyedi kísérletekbe kockázatos belekezdeni. Szerintem félt, hogy olyan eredményt adna a kísérlet, amely nem illik bele a fősodorba, és nem tudna vele mit kezdeni. Nyugdíj előtt minek kockáztatna.
Ez a szomorú mai valóság. De nem csak idehaza van így.
A neves szaklapokban meg sem jelenhet olyan cikk ami valódi újdonságot tartalmaz, mert előzetesen azok bírálják el, akik ellenérdekeltek.
Így aztán a világ a mai elavult fizikát használja, mert nem engedik, hogy az elfogadottat bárki is megkérdőjelezze. Ezzel persze a fejlődést gátolják meg. Van aki tudatlanul, van aki tudatosan.
Javaslom olvasd el Kuhn könyvét. Egészen másként fogod látni a dolgokat.