rezeda9001 Creative Commons License 2021.07.28 -3 0 5848

Sziasztok! Most már itthonról: hazautazáskor sem ott, sem itthon nem kellett semmilyen igazolást felmutatni a tegnapi géppel érkezőknek. Algheroban a reptéren tábla figyelmeztet arra, hogy csak az eü illetve az FFP maszk viselése az elfogadott a reptéren. 

Leginkább olasz turisták vannak, de magyar és lengyel szót is sűrűn hallani. Kisebb létszámban még a németek, oroszok, franciák is képviselve vannak. 

Jelenleg Szardínia elveszítette a zöld besorolását járványügyileg mert emelkedtek a megbetegedések esetszámai. 

Én úgy tapasztaltam, hogy zsúfoltság van a reptéren (épp több gép indult), a reptéri buszokon és a beach- buszok utolsóin, aki használja ezeket a járműveket, legyen óvatos. A maszk viselése szabadban nem, de minden zárt helyen kötelező, így a szálláshelyek közös helységeiben is. 

A reptéren egy büfé volt mindössze, az is csaknem teljesen kifosztva, inkább vigyen egy szendvicset magával aki ott szokta megoldani az étkezését. Ha kérdés lenne, szívesen válaszolok, egy hetet töltöttem kint, autóbérlés nélkül, Algheroban és környékén.