Szia Mindenki!
Megvolt a konzultáció az onkológussal. Egyelőre kemoterápiás kezelést kapok, mivel a vaszkulitisz miatt nem meri bevállalni a Kapecitabine terápiát. Helyette De Gramont kezelés kapok, de az alapesetben ajánlott hat hónap és 12 kezelés helyett, csak három hónap és hat kezelés, aztán ismét PET-CT. Aztán meglátjuk.
Viszont. Sajnos a vaszkulitisz valószínűleg szétcseszte a vesémet, mert bár a PET-CT szerint jól választja ki a vizeletet és az üregek is rendben vannak - az egy darab más ismert kehelykő mellett is -, de a korábban két hétig tartó barna vizelet, és a tegnapi eGFR eredménye 49, a kreatinin 137, és 70 vörösvértest a vizeletben nem túl jó ómen.
Szerintem át kell térnem egy komolyabb fehérjedús étrendre is, mert 78 kiló vagyok, ami 10 kilogramm veszteség két hónap alatt, és ez sok. 1500 Kcal volt eddig a bevitt kalória, de ez kevésnek bizonyult, így növelnem kell 2200 Kcal-ra.
A vérképem esetében a vörösvérsejt, a hematokrit és a hemoglobin is alacsony, de még nem éri el azt a szintet, hogy epopoetrint kapjak. Meg aztán baszott drága a készítmény és én már nem érek annyit, hogy a TB kiosszon néhány adagot. Ez van. Cserébe megyek a Tüdőgondozóba, hogy megbeszéljük a valószínűsíthető emfizémás tüdő kezelésének protokollját. Gondolom előtte lesz egy spirometriás mérés.
Egyelőre ennyi.