Love letters
Olyan két személyes színdarab, melyben két ember kapcsolata közel félévszádon át tartó levelezésből bontakozik ki. Kezdődik a múlt század harmincas éveinek Amerikájában, a kézzel írott levelek korszakában és hiába lesz közben telefon, kapcsolattartásra marad a levelezés.
Azt néztem, hogy létezik ez a darab felolvasó színház keretében is a Centrál színházban, de így elmondva, eljátszva a levelek tartalmát több lehetőséget adott a gesztusokra, mimikára, hanghordozásra. (nekem korábban sem jött be a felolvasós verzió amúgy).
A fiatalok kb tíz évesek, amikor elindul a levelezés, majd a következő években, évtizedekben teljesen elsodródnak egymás mellől, de ez a kapocs mindhalálig megmarad köztük. Lepereg két élet, közben eltérő erősségű érzéssel vannak egymás irányába, hol egyik közeledne, hol másik. Közben itt is, ott is házasságok köttetnek, gyerekek születnek, karrierek fejlődnek, alázuhannak, ám mindvégig megosztják egymással életük állomásait, történéseit, aminek hangulata akár néhány szóban is elárulja a ragaszkodás átütő erejét. Két jócskán eltérő élet és személyiség bontakozik ki a levelekből Nagyon intenzív érzések keverednek, erős a hangulata, ám mindvégig ott lebeg a beteljesedés hiánya. Hernádi Judit és Gálffi László remek kettőse, minden mozdulatukat elhittem.