ErkölcsTan Creative Commons License 2021.07.25 0 0 788

Ezt áthozom egy másik topikból - Richard Dawkins tévedései -  ide is, mert erősen ide is tartozik.

Igen ezt nagyon így van és nem tudom a járvány miatt, de memetika egyik hazai legnagyobb szakértője, Mérő László matematikus, pszichológus memetika marketig vállalkozása honlapja sem érhető már el eléggé régen. Tízen valahány év működés után bezárhattak, vagy csak háttérbe húzódtak? Magam sem tudom.

A nemzetközi memetikai tudományos szaklapok is megszűntek.

Valóban az a látszat, hogy a memetika megbukott...

... de éppen ahogyan nagyon sok dolgot egy teljesen más irányzat ránt ki a gödörből ... a memetikát az internetes mémek .... ami miatt az elnevezés él és virul, nagyon is.

Mint jeleztem, a memetikának nem a külső irányzat (kultúra), hanem a nagyon is érdekes és erősen elhanyagolt belső irányzata, ami lényegében pszichológiai vírus elmélet, ami új és dicső jövőt fog adni.  Most biológiai vírusokkal és azok vakcinájával foglalkozik a világ .... nemsokára a pszichológiai vírusokkal és azok vakcinájával fog már. Persze ott is kivédünk valamit és majd jön egy új, egy újabb variáns. 

.... de ne feledjük a memetika egyben az ideológiák darwinizmusa is, tehát ott is okozhat meglepetéseket és nem csak az agykutatásban és a pszichológiában... Sőt képes egy olyan rendező elvet is képviselni és kibővíteni még egy módszertannal, hogy az áltudományt elválasztja a valódi tudománytól. 

Előzmény: jogértelmező (465)