"En akkor meg tovabb provokalnek: szerintem az egesz olimpia egy meghaladott, elavult, jelentoseget vesztett sportesemeny. Pontosabban, csak olyan sportagakban szamit az olimpia, amelyeket egyebkent a kutya sem nez."
Most úgy érzem, a korábbi válaszommal "elértettelek", ezért másfelől közelitem meg a dolgot. MAJDNEM teljesen
IGAZAD VAN ABBAN, amit irsz, HA arra gondolok, hogy a legtöbb ember számára teljesen érdektelen. Sőt, a legtöbb általam sport kedvelő ember számára is az.
Legfeljebb az éremtáblázatra és a dicsőségre gondolnak, ami majdhogynem nevetséges. Megnézik azt, elmondják hogy a 6.-ik ... 12.-ikek stb vagyunk a nemzetek rangsorában, miközben erre csak MI vagyunk büszkék. A többi nemzet le se offolja azt, amiről azt hisszük, hogy máshol elismerik, dicső - jogos büszkeség. Lényegében véve az ilyen megközelités, önbecsapás, amibe az emberek 99%- a beleesik.
/no lehet, hogy a % mértékében tévedek/
Sok más érvet is fel lehet sorolni amellé, amit irtál, viszont amit a közösség-teremtő erőről és hatásról irtam
korábban, fenntartom, azért abban időnként van valami. Visszatérve a szumóra: továbbra sem értem a
japánokat, hogy szumóst nem tettek a megnyitóra. Számukra a szumós testalkata maga a férfi szépségideál,
a tekintélyt árasztó elegancia.
Bátyáim jártak Japánban, és akkor egyikük kb 140 Kg -os volt. A konferencia végén közös fényképezést
tartottak, és tesóm a zakóját összehúzva próbálta takargatni, hogy nagy a hasa. A szervezők nagy
kedvességgel és különleges tisztelettel kérték, NE tegyen ilyet. Düllessze ki nyugotan a mellkasát és hasát
mert az úgy sokkal tekintélyesebb, és emeli majd a közös fénykép fényét.