Na látod, én is belefutottam most a te bejegyzésedbe a Modellvasút, Virtuális Vasút topikban, ahol már
elég régóta irpgatok-olvasgatok, tekintve, hogy két oldalról is érintett vagyok. Egyrészt a sumo-val, (és emellett a haditengerészettel - hadihajókkal is) kapcsolatos személyes őrületem okán máshol is érintett
volnék, másfelől viszont a munkám is a vasút felé terelgetett - legalábbis részben, nagyrészben. A Ganz
- MÁVAG-al csakis a tervező intézeti kollégáim okán volt (sajnos csak volt) kapcsolatom, ámde, amióta
a Kőbányai úton valami merőben más folyik, mint nagyvasúti, városi közlekedési járművek gyártása, na
azóta még - csak a tájékára sem megyek annak a környéknek. legutoljára akkor jártam arra, amikor a cégcsoport feloszlása tájékán tájékoztattak minket arról, hogy a jó régi, munkatársi kapcsolatok miatt,
ha szeretnénk valamit jutányos áron megvásárolni a felbecsülhetetlen értékű terv,- könyv és irattárból,
hát fáradjunk el oda és próbálkozzunk. Szerencsém volt, még akadt ott olyasmi is, ami joggal tarthatott
számot az érdeklődésemre. Meg aztán éppen a legutóbbi időkben elég sok szinvonalas kiadvány, konyv
jelent meg ebben a műfajban, amelyet elsősorban az Indóház Kiadó gondozásából lehetett megszerezni
és amelyek nagyon is szoros kapcsolatban voltak az egykori Ganz - gyár járműgyártó tevékenységével.