Ayrton64,5
2021.07.24
|
|
-1 0
18
|
Azért sem Ellen G. White-ot, sem a többi álprófétát nem szabad kárörvendően leírni. Ha Heribert Illig igazat ír, vagy akárcsak megközelítően is igazat ír, ezek az emberek őszinte emberek voltak, úgy is lehetne mondani szent emberek, akik valóban nem számíthattak egy akkora csalásra, hogy még a dátumot is meghamisítsák, és hogy ma ne 2021 legyen, hanem pl. 100 vagy több évvel kevesebb. A Bibliában van olyasmiről írva, hogy még a "szentek"-et is felültetik, sőt Jézus abban sem volt biztos, hogy amikor másodszor eljön, lesz egyáltalán a földön olyan igaz ember, aki várni fogja Őt. Ezek komoly dolgok, és nem tudom hogyan lehetne mindezt jobban indokolni. Amikor egy valláscsoport a próféciák értelmezésének egy konkrét változatában hisz és ezt a hitüket nyilvánosan hirdetik, akkor lényegében egy eljövendő forgatókönyvet vázolnak fel. Én egyszer megkérdeztem az egyiktől, honnan gondolja, hogy Sátán nem olvasta a Bibliát vagy azt a konkrét értelmezést, amit most itt az embereknek hirdet? Ha ugyanis valaki tudja azt, hogy Sátán mit fog a jövőben cselekedni, akkor Sátán direkt megváltoztatja cselekvését, hogy Isten szava ne teljesüljön be, vagy ne úgy teljesülön be, ahogy ezt a "szentek" hiszik. Elvégre Sátánnak is szabad akarata van. Ez a probléma csak úgy oldható meg, hogy a világon minden "szent" félre van vezetve. Én felírtam ide a logikus indoklásomat. Mivel nem vagyok szent, és ez a topic a kutyát sem érdekel, ezért miattam Sátán biztosan sem fogja elképzelését megváltoztatni :-) |
Előzmény: Seth-Gecko (10)
|
|