Sibuci66 Creative Commons License 2021.07.23 0 0 143

Sziasztok!

Egy kis anomália megoldására kérnélek Titeket! Eddig egy Huawei P30 Prot használtam Opel Vivarohoz. Teljesen jól ment az AA, ezen belül a Waze is. Ami a legfontosabb, hogy tudtam vele magyarul beszélgetni célmeghatározáskor. Megnyomtam a kocsiban egy bajuszkapcsolón egy gombot (fontos hogy nem a kijelzőn lévő mikit, bár a két gomb elvileg ugyan azt a funkciót látja el) bemondtam pl.: Budapest, Reitter Ferenc u. 10. és már dobta is ki a találatokat. Namost! Itt jön a csavar. Lecseréltem a telefont egy Samsung S21 Ultrára. Huawei kábelével nem működöttv (miért is működött volna), segáz vettem egy Samsung usb kábelt. Azzal  tökéletesen fut minden Spotfy, Google térkép, Waze. Csak! A Waze többé nem kommunikál velem magyarul. Csak és kizárólag a Hey Google! felkiáltásra csinál bármit, arra viszont nagyon ügyes viszont azt vettem észre, hogy nem csak a Wazet, hanem a spotit meg minden mást tudok vezérelni így, ami jogos is. Ebből az fakad az én logikám szerint, hogy most a Google segédet abuzálom, de a Huawei-jel olyan volt, mintha kimondottam a Wazet hangutasítottam volna. Találkoztatok már hasonló problémával, esetleg tudjátok hogyan lehetne újra szép ízes nyelvünket használni Waze hangutasításkor? Én azt hiszem a föld összes beállítási lehetőségeit végigböngésztem már de sosem szégyen az okosabbtól kérdezni. Szóval Plíz help me! Köszi!