A lenti levelezés után most letöltöttem a "TousAntiCovid" alkalmazást, ami ugyan francia, de ők sem fogadják el a sputnyikot, sőt ők még annyira sem. És láss csodát beolvasta az alkalmazás, nem utasította el, kiírta hogy "valid" mentsem el mutassam fel a kódot ha bárhová megyek... Persze ott van hogy "sputnik" de beolvasta és nem írja ki rá hogy "invalid"!
Nem értem az olasz app-ot, több helyen megjelent hogy a san marinoi állampolgároktól elfogadják ezt a vakcinát. Akkor az ő kódjukat hogy olvassa be?
https://www.ilsole24ore.com/art/green-pass-ecco-cosa-cambia-e-dove-e-obbligatorio-10-domande-e-risposte-AENxocY
Ez egy olasz oldal: hoteleket nem említi. A legtöbb szállodában ugyanúgy lehet reggelizni a teraszon, de kötve hiszem hogy ahol nem ott ne oldanák ezt meg. Sőt a végén azt is leírja hogy nyitott medencénél nem kell, tehát ha pl. egy hotelnek van medencéje azt is használhatod.
Mindenkinek aki azon gondolkozik hogy lemondja: Én nem tenném! Mi sokkal szarabb helyzetben leszünk mert a franciák még szigorúbbak ott még egy teraszra sem ülhetsz ki aug.1-től de végiggondoltam és még így is sokkal jobban megéri menni mint maradni. Ahogy itt is írta valaki Olaszország egy nyitott múzeum, bárhol sétálni már önmagában élmény, kikapcsolódni, strandolni, kirándulni ott még mindig sokkal jobb mint a túlárazott, zsúfolt Balaton vagy egy wellness szálloda ahol már 1000x voltál. Más a levegő, mások az ízek, az élmények. Arról nem beszélve hogy más az írott szabály és más a gyakorlat főleg az olaszoknál... ;) Azért ebben is lehet bízni!
Csak jussunk ki, a többit megoldjuk!
(bár az tényleg bizarr hogy idén beoltva nehezebb utazni mint tavaly oltás nélkül...)