Egész bank egy vicc kategória! Azon túl, hogy a hazai bankok közül utolsóként sikerült mobillal való fizetést összehozniuk sok évnyi késéssel, egy dolog.
De most a Onecard hitelkártyán ugye július 1-től megszüntették a visszatérítésre vonatkozó negyedévenkénti regisztrációt. (Ami már önmaga vicc volt, miért volt szükséges negyedévente rá regisztrálni? - bár a választ mégis tudjuk: pénzlehúzás)
Most újabban gyakorlatilag már semmi visszatérítésre nem lehet számítani, mivel a semmit sem érő kuponokat gyűjtse akinek 2 anyja van, a pénzbeli 1%-os visszatérítések pedig havonta max 1.000 Ft-ot érnek csak. Na erre szerettem volna beregisztrálni, mert hát ez sem megy ugye automatikusan. Így a hitelkártyám fenntartási díja sem fog visszajönni, de majdnem.
Na de online hibát jelzett a regisztrációnál. Bementem bankfiókba, ahol az ügyintéző kattintgatott jobbra-balra, továbbá aláíratott egy mindenféle marketing szemét elfogadására hozzájáruló nyilatkozatot, hogy ennek hiánya okozza a regisztrációm ikertelenségét. Már itt szerintem fel kellett volna hagyjak az egésszel, de utána továbbra sem engedi a rendszer a regisztrációmat. Az ügyintéző megadta ilyen eshetőségre az elérhetőségét, emiatt jeleztem neki e további problémát. Mire a válasza az volt, hogy a kollégái 2-3 nap átfutást írtak rá. :) Raiffeisenéknél 2021-ben napok kérdése, hogy átfusson egy hitelkártya visszatérítésre vonatkozó online regisztráció, amiben havi max. 1.000 Ft lesz érintve.
Igazából mindettől függetlenül sokszor felteszem a kérdést, hogy egyáltalán mi a francért tartom még meg ezt a hitelkártyát? Anno külföldi kocsibérlések miatt váltottam ki, de manapság már elég egy sima dombornyomott debit kártya is. Még második kártyának megtartom egyelőre, ha összejön ez a regisztráció, de ha nagyon felhúzzák az agyam ennyi ügyfelet szívató töketlenkedéssel, akkor megy a levesbe és megszüntetem a fenébe. Elvégre van egy halom fintech kártyám.
Azt hiszem egyébként, hogy ez a hitelkártyázás idehaza kezd kimúlni, előnyük megszűnt emiatt csökken is a számuk. De ettől függetlenül a Raiffeisen rugalmatlansága, informatikai lemaradása elképesztő.