ErkölcsTan Creative Commons License 2021.07.21 -1 0 15

Itt írok róla és bizonyítom is: Általános Isten meghatározása,

memetikailag nem nagyon vált be a tesztjeimen,

de mint írtam jobb a Tudományos Isten elnevezés.

A tudományos módszertannal történő bizonyításnak és a logikus gondolkozásnak bizonyos szabályszerűségei vannak, amit a vallások, és sokszor a filozófusok sem tartanak be. Ez alapvetően nem baj, hiszen a Micimackó rajzfilmektől sem várjuk el, hogy tudományos igényűek legyenek. Tehát a vallások is jellemzően ezért logikátlanok és tele vannak belső önellentmondásokkal. A tudományos bizonyítás szabályai szerint viszont addig egy elméletet, nem szabad elfogadni, amíg a belső önellentmondásait nem tudtuk feloldani. Ezért Isten tudományos igényű, vagy logikus definíciójában nem lehetnek önellentmondások, és le kell fednie a külső független szemlélő számára a mások által képzett isten definíciókat is. Ezt nevezem én Általános Istennek, vagy általános Isten definíciónak. Speciális Isten definíciónak, meg azt nevezem, ami csak egy adott vallás, vagy egy adott környezetben megfelelő, de már mások által definiált Isten definícióval ütközik. A könnyebb érthetőség miatt felsorolok néhány ilyen speciális Istent: Aton, Hórusz, Mithrász, Dionüszosz, Attis, Krisna, Baál, Thor, Wotan, Borvo, Jahve azaz a bibliai Isten, Allah, Ré, Zeusz, Siva, Ahura Mazdá, Nagy Manitu.

... de engem nem nagyon zavar, mint már írtam mások kényszerképzetei ... és a gyógyítást is csak a bizonyítás miatt dolgoztam ki.

.... a LÉNYEG: hogy ezzel logikailag megbukott az ateizmus.

Isten, a Tudományos Isten vansága tény.

úgy hogy itt is hagyom ezt a topikot is, mert bármilyen vita is lesz itt, a lényegen nem tud változtatni.

Előzmény: Mungo (14)