Na srácok, látom volt egy kis szóváltás. Nincs sok időm mostanság fórumozni (ehhez képest azért rákukkolok naponta :), úgyhogy tömören leírom, minél objektívebben a tényeket, anélkül, hogy személyeskednék, az nem az én stílusom.
Előszöris megvédeném a kissé egzaltált hozzászólót, nem engem hazugozott le, hanem arról írt, amit leírtam :). A korrektség mentén, mea culpa, megnéztem, most már tényleg nem hajszálban hirdetik az árat, ez korábban másképp volt (több mint 10 éve, de lehet 15 éve figyelem a piacot itthon és külföldön), szóval ezt javítanám, évekig hajszálban írták az árat, most ez nem így van, mondjuk ezt az 1 vagy 2 nap számolást végképp nem értem (gondolom nekik így egyszerűbb, rosszat nem akarok feltételezni..), komolyabb klinikák külföldön nem graftban számolnak (tény).
Tények:
- Véleményt formáltam indirekt, és direkt tapasztalat alapján (anélkül nem éppen okos vádaskodni, hogy kérdezne az illető, voltam konzultáción, csak nem Magyarországon, ha elmegyek, akkor Sikos/Hairhungary lesznek az opciók, de ez csakis rám tartozik), de egy honlap, az ott lévő eredmények, mások, hiteles véleménye alapján is lehet véleményt formálni, a személyes találkozót egyébként sem lehet megúszni, és
- itt jön a 2-es pont. Az ilyen információk alapján tud az ember "előszűrni", hogy ne kelljen 6 helyre elmennie, az a hely, ahol szakmai valótlanságokat állítanak első körben esik ki nálam. Ismétlem, nem kell mindenkinél ugyanez legyen a szűrő (de azért a józan ész mást diktál), ezért volt ez egy vélemény, amit pozitívan vett eddig mindenki, kivéve azt a személyt, aki kb. 3x írt le egy nevet, ahova érdemes menni. Nálam ez már jelzésértékű a hitelességet illetően, de ez is csak egy vélemény.
- A legfontosabb dolog, amire felhívtam a figyelmet nem a gyenge eredmények sora, hanem az a tény, hogy egy olyan műtéti módszert írnak fel a honlapra (ezt már csekkoltam, most is fent van, és korábban is fent volt), ami szakmailag sehol nem elfogadott, és sehol nem igazolt. Végig követtem a Strip majd a FUE módszer kialakulását, itt válaszolnék Zimacharles-nak, voltak külföldön (Ázsiában, Nyugat-Európában) próbálkozások, hogy szálanként ültessenek hajat, mert azzal finomabb hajszerkezetet lehet elméletben létrehozni, de az volt a tapasztalat, és lett a szakmai konszenzus, hogy az így kinyert egységek megmaradási aránya nem érte el a minimumot, ezért a kísérlet megbukott, ez a hivatalos magyarázat, ha valaki ennyire mélyen szeretné látni, az évek haszna :). Azóta pedig hajklónozási formákkal próbálkoznak, ami egyébként működik, de gyakorlatban még hosszú idő.
Az külön érdekes, amire Zimacharles felhívta a figyelmet, hogy elégedett az ember akkor lesz egy szolgáltatással, ha azt megkapta. Egy hajbeültetésnél (ami átültetés amúgy) ez akkor jön el, amikor kinő a haj, ez pedig minimum 10-12 hónap, ezért "furcsa" a hozzászóló kommentje. Ha azt írta volna, hogy szép volt az asszisztens, vagy finom a kv, az ok, de, hogy már most elégedett, és tudja, hogy jó döntést hozott, legjobb esetben is megérzés lenne, de véleménynek komolytalan.
Azt hiszem elég kimerítő választ adtam, anélkül, hogy bárkit sértenék, nem szükséges támadni, ha valaki véleményt formál, az én esetemben pedig nem velem vitatkozna, hanem a tényekkel, azok pedig makacs dolgok.
|