Üdv mindenkinek! Ma szubjektívebb és pozitívabb leszek mivel tipikus amerikai ünnep következik, a Thanksgiving Day. Ennek örömére kaptunk gyermekem sulijából, mint halmozottan hátrányos helyzetűek, két hatalmas pulykát, meg némi hozzávalót. Erről persze az jutott eszembe, amikor nekem, mint osztályfőnöknek kellett Újpalotán utána nézni kik azok a szociálisan elesettek, akik némi támogatásra szorulnak és a segélyt nem alkoholra költenék. Gondolhatjátok milyen vegyes érzelmekkel vettem át a csomagot. Egyébként ez a fajta adakozás is jellemző, de bármilyen illetlen is, hozzá kell tennem, hogy persze az egyik oldalon ügyesen begyűjtenek hatalmas pénzeket, na nem az iskolák, majd egy részét segély formájában visszaadják. Más is említette én is visszatérek a kínai árudömpingre, aki nem itt él, nem hinné el, egyszerűen kis túlzással MINDEN KÍNAI! A minap segítettem valakinek összeállítani egy számítógépet, hát tetőtől talpig kínai. A computer-asztal kínai. Az új szuper fényképezőgépe kínai. Vettem egy scannert, kínai. Körülnéztem egy játékboltban, egyszerűen minden kínai volt (nem a Chinatownban lakom) MrSpock és azok akik régóta vannak itt, ti hogy látjátok ezt? Érdekelne milyen gyorsan ment ez a váltás, hiszen nem is olyan rég elég "embargós" volt Peking nem igen jöhetett onnan áru. És mi lesz, ha egyszer nem adják a hihetetlenül olcsó munkaerejüket. Ha újabb nézeteltérés miatt megszűnne az olcsó termék. Mert tényleg itt van a kutya elásva, itt az USÁ-ban nagyon jó jövedelemmel lehet nagyon olcsón vásárolni "gyarmati" termékeket. Azt hiszem ennél profibban nem is lehetne gyarmatosítani a XXI. sz. küszöbén. Persze ehhez kell egy "kommunista" Kína, ami bagóért adja polgárai munkaerejét. Volt is belőle botrány, amikor kiderült, többek között politikai elitéltek börtönbeli munkájuk gyümölcsét fogyasztották a demokratikus érzelmű amerikaiak. Na, hálátlan voltam, be is fejezem. Nem felejtettem el a beszámolót Queens-ben töltött tanításom tapasztalatairól. Mert érdemes az oktatásról beszélni, és végül is sikerült belekóstolnom, bár mint majd kiderül ez ugyan úgy nem tipikus, mint bármi itt. (Leszámítva a kínai árudömpinget). Szóval mindenkinek Happy Thanksgivinget, itt ennek a jegyében folytatódik a hét, ennek jegyében próbál megint mindenki mindent eladni, de adni is. Gondoltam utána nézek ennek az ünnepnek a hátteréről, bár illene tudnom, de egyszerűbb, ha megkérdezek egy hozzáértőbbet.
Ps: Egy lakóm is megdobott egy pulykával, nincs egy kis hely valakinél egy mélyhűtőben? Ha nem jelentkeznék többet, pulykamérgezést kaptam. Adjatok receptet mit csináljak belőle. Nehogy úgy járjak mint Mr Bean.