lantos és W_B: Értelmetlen kötözködnötök, mert nem értek el vele semmit. Becsületesen üzletelek, ebayen nem is lehetne máshogyan, vaterán meg már nem hirdetek. Arról nem én tehetek, hogy mindenki csak a hibáimra figyelt, amik 1%-ot sem tettek ki, a több 100 problémamentes eladásom, vásárlásom senkit nem érdekel. Többet nem adok el egészben gépeket, mert darabokban sokkal többet lehet kapni ezekért (leszarom hogy ez kiknek nem tetszik, van rá kereslet), úgyhogy több olyan probléma nem lesz. Senki sem lenne normális ember, ha az élete nagy részében rossz dolgok történtek volna, és senkiben sem bízhatott volna. Nem fogok semmit eltűrni, senki nem szórakozhat velem, akármilyen is ez a világ, nem fogok felfordulni a lakásomban a baromságok miatt. Többet ne írjatok nekem sehol, van elég más topik, ahol nyomathatjátok a baromságot, ezt az 1 topikat hagyjátok ki. A valóban segíteni akarók érdekelnek. Eddig minden problémámat megoldottam valahogyan, valaki valahol mindig segít, vagy én találok megoldást. Pl. az USA-ba postázott levelek már látszanak az ebay trackingjaimban (eddig nem használtam ezt a funkciót, mert nem vesztek el levelek), mert beleírtam a függőben lévő eladások nyomkövető számait a postadothu carrierrel. Szépen látszik hogy sorra érkeznek meg. Már csak az elveszett cuccról kell kiderítenem mi van, mert a kanadai cuccok az ebay követőben se látszanak alapból.
bati67: Nincs semelyik országban megbízható ismerősöm, hiába van szinte minden országban sok magyar, nem érek velük semmit, se vásárláskor, se eladáskor. A német ebayről se lehet már semmit venni, mert 21-34 € a DHL posta, és hiába lett ott is új fizetési rendszer, kötelező paypallal is a vevőnek, ha a német nem postáz Mo-ra. https://www.dhl.de/de/privatkunden/pakete-versenden/weltweit-versenden/land/ungarn.html UK-ból DPD-vel 25-30 GBP-ért jönne el valami 30 kg-ig, de már nem EU tagok, vám, ÁFA, stb. is lenne, felejtős. Már csak Mo-ról lehet vásárolni. USA-ban pláne nem ismerek senkit. Ha ismernék is, nehéz lenne elintézni, mert nem kérhetek semelyik vevőtől 2 postaköltséget. Biztosan nem ugyanannyi a tőlem közvetlenül pl. Miamiba elküldeni, mint ha elküldeném a new yorki (ide érkeznek az európai csomagok, célszerű itt lennie) ismerősömnek, aki majd továbbpostázná a vevőnek Miamiba. Túl macerás is lenne. Eleve nem vásárolok USA-ból, visszafelé sem segítene. Az lenne a lényeg, hogy ismerősök és segítség nélkül érjem el értelmes módon azt, amit akarok, akár vásárolok, akár eladok. Amúgy sem várhatok össze több cuccot, hogy levelekként egyenként becscomagoljam, és 1 csomagban elküldjem az ismerősömnek. Havi 1-7 eladásnál ez nem megy, van hogy 1-3 hétig nem adok el semmit. Így is 3-5 nap eltelik a vásárlás és a postázásom között, ha hétvégén vásárolnak, kedden küldi el az ebay a pénzt, csütörtök reggelre kapom meg, csütörtökön tudok postázni. Értelmetlen lenne napi pénzküldést beállítani.