C128 Creative Commons License 2021.07.19 0 0 64498

A nav link nem érdekes, ezért. "Ha a magánszemély ingó értékesítésből származó bevétele az adóév elejétől összesítve nem haladja meg a 600 ezer forintot, akkor nem keletkezik adóköteles jövedelme (kivéve, ha a bevételt egyéni vállalkozóként szerzi meg), még abban az esetben sem, ha az értékesítés gazdasági tevékenységnek minősül." Magánszemély vagyok, és az évi 600e közelébe sem kerülök a havi 10-20e-es bevételekkel. A NAV elmehet a fenébe, semmi bajom nem lesz bárki bármit tesz. Amúgy is a NAV először a feljelentőt nézi meg, hogy miért teszi azt, amit, úgyhogy lehet hogy ő fog bajba kerülni. Nincs olyan ember, aki dolgozik, és minden jövedelmét bevallja, aki nem titkol el semmit. Nekem nincs rejtegetnivalóm, a rokkant ellátás nem adóbevallásköteles, nem dolgozom se bejelentve, se feketén sehol, ha mellette nincs évi 600e egyéb jövedelmem, akkor nincs mitől félnem. Be lehet fejezni ezt a témát, nem fogom abbahagyni az üzletelést, és senki nem fogja tudni elérni, hogy abbahagyjam, 20-30 év múlva is ezt fogom csinálni. Nem én csinálom a gépeket szétbontva kiárulást, hanem az említett 500+e-es havi forgalmú ember. De őt se piszkálhatjátok, mert biztosan adózik utána, mert a legtöbbször már a havi 600e bevétel is megvan neki. De ha én is szétbontásból csinálnék bevételt, akkor mi van? Senkinek semmi köze hozzá, mindenki abból csinál pénzt, amiből tud. Semmi illegálist se csinálok. Tele van az ebay retró gép chipekkel, alkatrészekkel, sokan üzletelnek így. Akkor most mindenkit piszkálni fogtok, hogy szentségtörés? Nevetséges. Miért adnák el egyben a gépet, amikor 1-2 chipért is kapnak ennyit? A retró árak szépen mennek felfelé, és ez még sokáig így lesz. Ezt sokan kihasználják, bárki megteheti, aki ért hozzá, van rá sok ideje, pénze, stb.. Ez a világ működik fordítva, bármit megnéztek, ezt látjátok. A becsületes melóst, az üzletelőt büntetik sok adóval, jutalékkal, míg az illegális dolgokból élők vígan elvannak. Egész életemben mindenki szembe jött, ez nem újdonság, sosem tartottam a tömeggel, és ez nem fog változni. Ha a tömeggel tartok, már 20+ éve halott lennék. 4 órás melót csináljak valami kizsákmányoló baromnak? Minimálbér 2021: 167400/111321, 219000/145635. Majd kapok 4 órára 55e nettót? Ennyiért ki sem megyek a lakásból. Ennyiért dolgozni 1 hónapig? Nevetséges. Ez 183 USD. Az 500+e-es ember 2-3 nap alatt 8-10 cucc eladásával keres ennyit.

Előzmény: gojkomitics16 (64493)