dave_dömper Creative Commons License 2021.07.18 0 0 6407

Egyetlen itt csatolt hsz.-omban se ejtettem szót se arról, hogy maga a pofozkodás szabályszerű, avagy

nem a sumo-ban. Csupáncsak azt feszegettem, hogy a látványa milyen érzést-hatást váltott ki bennem

és hogy mi a véleményem arról, hogy egy oldalról egy Rikishi (Chiyoshoma) milyen okkal folyamodott

ehhez egy olyan szituáció kellős közepén, ahol semmi módon nem befolyásolta a meccs eredményét

és a látvány, ahogy ez az egész lefolyt - szerintem - nem volt méltó az egész sumo sport szelleméhez - legalábbis ilyen méltatlan, kocsmai formációban. Olyan érzésem volt, hogy a mongol egész egyszerűen képtelen volt akár szemmel, akár gondolkodásban követni azt, amit Ura szeretett volna vele szemben művelni és valami tehetetlen dühében folyamodott ehhez a nem túlságosan elegáns módszerhez, ami

így meglehetősen öncélúnak és felettébb alpári látványnak tűnt.

A másik (a csúcs)meccsen ugyanezt a figurát más szempontból tettem kritika tárgyává. Ugyanis, ezzel kapcsolatos nézetem - véleményem szerint a torna csúcsát jelentő, a Yusho sorsát is eldöntő meccsen ehhez folyamodni - szerintem, minden szabályszerűsége mellett is nem volt valami elegáns módszer és éppen attól a Rikishi-től, akit lényegében minden jelenleg is ezt a sportot űző sportember példaképének tekint és - nézetem szerint - önmaga is annak tekinti magát - ez idő szerint. Szóval ezen a szinten és ebben a magasságban ez már talán nem egy elegáns megnyilvánulás és olyan valakivel szemben, akit egyébiránt sem egy valódi sportemberhez méltó fogás így megalázni, mert ez bizony annak látszott és

az is lehetett a cél (csak hogy "tudd, hogy hol a helyed" - ha így jobban tetszik). Hakuho, azáltal, hogy

itt és most, ebben a szitu-ban éppen ehhez folyamodott, bizony csökkent a szememben,bár jól tudom,

hogy ennek az ég-egy világon semmi jelentősége.