Üdv Mindenkinek!
Úgy látom, teljesen felesleges Ákos munkásságáról diskurálni... Érvek, ellenérvek repkednek, de aki nem szereti a zenéjét, azt felesleges győzködni, hogy hú, ebből a versből ez a két sor milyen qrva jó, meghogy ez a szám ilyen és ilyen - úgysem mond nektek semmit. Viszont ez fordítva is igaz, tehát Ti sem fogtok meggyőzni arról, hogy milyen gagyi, amit csinál, engedjétek meg, hogy hagy szeressem továbbra is a zenét, a stílust, a mondanivalót, amit képvisel.
Már eleve az elején elrontottuk az egészet, hiszen valóban nem volt szerencsés Ákos verseit J.A.-hoz hasonlítani, de még Pilinszkyhez sem. Bár szerintem az a hasonlítgatás nem "minőségileg" történt, hanem arra vonatkozott, hogy a nem koknrét, kicsit elvonttabb szövegek is nyerhetnek (akár különböző) értelmet, lehetnek nagyszerűek a befogadó számára. Gondolok itt pl. az Allia által ídézett, számomra is kedves szövegekre.
Egyébként birom a kritikát kedves endi :-), nem vagyok ideges, sértődös tipus. Itt vélemények hangzottak el, amikkel lehet egyet nem érteni, de el kell fogadnom a többségüket, mert teljesen korrekt, világos, ugyanakkor nem sértő észrevételek. Egyedül a tieddel van bajom...
Aki így indít ("...és fejlődni akar agyilag, az olvassa.") az már eleve nem szimpatikus, bár tudom, hogy ez nem szimpátia kérdése. Tehát Te ilyen nagyra tartod magad?
A másik, hogy Ákos pályafutása alapvetően nem úgy indult, ahogy azt Te elképzeled ("Kürülnézett, hogy hol lehetne szakítani péndzet a magyar popéletben. Kitalálta az image-jét: pop, de látszólag komoly tartalommal. Így még egy plusz réteget meg tud kaparintani.").
Véleményem szerint, ha csupán a pénzre ment volna, azt művelné, mint a többi magyar "átlagsztárocska".
:-)