dave_dömper Creative Commons License 2021.07.17 0 0 6387

A Yusho sorsa most már biztos, hogy nem playoff-ban fog eldölni, hacsak Hakuho és Terunofuji a tachiai

keretében - összecsapás helyett le nem ülnek le a ring homokjára, egymással szemközt, nem kezdenek

el valamely kártyajátékot játszani. Azért azt nem gondolnám, hogy ez fog bekövetkezni. Úgy képzelem,

hogy Hakuho viszi a 45. Yusho-t és Terunofuji 14 - 1 Jun Yusho, azután kiderül, hogy a Szövetség ebben

a helyzetben hogyan - miként látja Terunofuji promóciójának esélyét és főként miként dönt ez esetben.

Kialakult a zárónap előtti állás. Shodai és Takayasu esetében bejött az, amiről írtam és milyen csoda (!),

amíg az előző nap zárását követően, kivétel nélkül, minden esetben megjelent a Banzuke + eredmény- táblában az is, hogy a következő versenynapon ki - kivel meccsel, mostanra végre kiderült és eszerint

nem kegyelmeztek nekik, egymással kell küzdeniök, azaz valamelyikük többé (Takayasu), vagy kevésbé (Shodai) rosszul fog járni, amennyibe holnap is vereséggel zár. Többé Takayasu, mert ő a makekoshi-val visszaléphet egy ranggal (amint írtam is nyilván a katasztrofálisan végző Wakatakakage helyére), mivel

Meisei (szerintem) holnap nyilván aprófát fog csinálni Kagayaki-ból és így marad Komusubi. Mindezzel

együtt is sajnálom Wakatakakage-t, mert (például Daieisho-hoz hasonlóan) éppen a bátor, nyilt sisakos versenyzése következményeit szívta meg  és így szedtek össze mind a ketten rengeteg vereséget. Ha véletlenül Shodai kapna ki, ő kevésbé szív, mert "csak" kado ban Ozeki státusba kerül és az Aki-n lesz

esélye javítani, ám azért ehhez nagyon alapos forma-javulásra lesz szüksége.       

A többi, mai eredmény alakulásáról, amely akár Makuchi,- akár a Juryo-ban esett, kiváltképpen a kieső zónákban, a mai versenynapon kialakult helyzetben, nem is írok - gondolok semmit, mert a gyanútlan szemlélő rögvest arra gondolhatna ezek olvasatán, hogy talán paranoiás módon, rendkívül gyanakvóan gondolkodom - legalábbis ebben a tekintetben. Jól emlékszem, úgy jó-néhány évvel ez-előtt, az akkori

hsz.-okban olvasható un. "Ozeki segélyegylet"-című megnyilvánulásokra. Már akkor is hajlamos voltam

az ezen hsz.-okban foglalt észrevételek elfogadására. Most is valami-olyasmit vélelmezek észlelni, ami

erre hajazó módon intézné a Makuchi és a Juryo kieső zónáiban tartózkodók efféle ügyes-bajos dolgait.

De valóban könnyen lehetséges, hogy vénségemre, egyszerűen csak kényszeres paranoid alkat vagyok.