C128 Creative Commons License 2021.07.14 -1 0 64389

Sosem mutatott semmit az ebayes tracking. Akkor sem, amikor ott a nekem Kínából, vagy UK-ból küldött terméket néztem. Sosem láttam semmit, nem ér semmit az egész. A sima posta.hu-s nyomkövetőt és a 17trackot néztem, ott látszott minden. Amikor én töltöttem fel trackingot az ebayemben, mint a megírt 270 USD-os Kanadába küldött elveszett cuccnál is, nincs semmi. Most is megnéztem, az van ott, hogy máj. 27-én elküldtem, meg a 2. pötty van bejelölődve, hogy in transit. Ennyi. Alatta ott van a posta.hu-n látható nyomkövetési infó, és ennyi.     Jun 7, 2021     7:09pm      Received by destination Post      Jun 5, 2021     8:05pm      Handover to destination Post      May 31, 2021     10:48am      Handover for international transport      May 28, 2021     2:58pm      Inserting item into export receptacle      May 27, 2021     10:15am      Acceptance completed      Jun 19, 2021     10:57am      Tracking number provided

Szart se ér az egész. Most a magyar posta helyett beírtam a carrierbe a crc-t, semmi se változott. Semmilyen módon nem lehet megtudni (nem létezik olyan nyomkövető oldal, ami megmutatja), hogy az Európán kívülre küldött ajánlott levelekkel mi lesz, amint elhagyja Bp-et, vége.

Nem küldhettem az 1,8 kg-os postával 270 €-s cuccot EMS-sel Kanadába, mert így is 9740-et fizettem elsőbbségi ajánlott levélként (ami a legolcsóbb küldési mód), és 40 USD (12e Ft) postát kellett kérnem érte a jutalékok miatt. Írtam amott, hogy intern. postacsomagként 18000 Ft-ért ment volna el, amikor nincs 2 kg. Vicc. Most néztem a nemzetközi EMS-t, pack, 2 kg-ig 19300 Ft. Kapják be. Ha ezzel hirdetem meg, min. 25000 Ft-ot (83 USD) kellett volna postaköltségre kérnem. Ezt senki nem fizeti meg! Lehetetlen. 230+83=313 USD, kizárt. Sosem adtam volna el.

A kerestetésről: 101e Ft-os károm keletkezett, mert a vevőnek visszaadta a paypal a teljes termékár + postadíj 270 USD pénzt, és így saját zsebből fizettem a 10e Ft postát oda, és még 35 USD eladási jutalékot is fizettem. Mit érek a kerestetéssel, ha az ajánlott 1555 Ft-os díjat nem adják vissza, csak a 8185 Ft-os alapdíjat??? Ha elveszettnek nyilvánítják, akkor max. 12e Ft-ot kapok vissza! Ez mit ér??? Szarakodjak a postán fél órát, meg álljak sorba, meg várjak még 1-2 hónapot, hogy TALÁN visszakapok majd valamikor szept-ben 8185+12e=20e Ft-ot??? 101e Ft-ot buktam!! Ezt ki téríti meg??? Mit érek a kis visszatérítéssel, ha így is 80+e-et bukok az egészen???

Hogyan lehet olyan erős vevővédelem ebayen, és nulla eladóvédelem, hogy bármelyik vevő bármelyik termékemnél meg tudja tenni, hogy ügyindítással UTÓLAG elveszi a pénzemet, amikor már elküldtem a csomagot, és ez ellen semmit nem tudok tenni!! Még azt sem tudom kideríteni, hogy valóban elveszett-e az USA-ba, Kanadába küldött cucc. 20 USD-os 30 g-os terméknél is csinált olyat az USA vevő, hogy ügyet indított, behazudta hogy a termék nem működik, amikor új chip volt, és teszteltem, alaposan becsomagoltam, nem lehetett baja, és itt is elvette tőlem az ebay a teljes cucc+posta pénzt, ezt is saját zsebből küldtem el neki 2335 Ft-ért!

Miért csak az a fontos az ebaynek, hogy a vevőnek ne keletkezzen vesztesége? Ki téríti meg az eladók veszteségeit? Így is én fizetek minden díjat, mint eladó (már kb. össz. 20%-ot!), belőlem is él az ebay, a vevőtől 1 fillér jutalékot nem kap az ebay! Plusz még az egész ebay jutalékra még a magyar 27% ÁFA-t is beszedik tőlem! Mindenki jól jár, csak én, az eladó nem! Pedig ez a lényeg, a profitért csinálom, hogy jól járjak.
Hogyan üzleteljek így a kevés profitért, ha ilyenek történnek? Kb. 3 hónap alatt volt most annyi tiszta hasznom, ami csak a 100e Ft-os veszteséget pótolná! Nagyrészt csak a 20 USD körüli cuccokból van pár 1000 Ft profitom/eladás. Hónapokig azért dolgozzak, csomagoljak 25-30 kis értékű cuccot egyenként (ez volt), járjak postára, hogy aztán 1 vevő 1 ügyindítással lehúzza az egészet a WC-n, amikor egy 200+ USD-os cuccot adok el?