na jo, tisztazzunk egy-ket dolgot.
felesleges magyaraznod nekem, h vannak jo metalbandak, tisztaban vagyok vele, mint ahogy azzal is, mennyire el van nyomva a mainstream mediaban ez a stilus. ket-harom eve a narancs listan uj petert (khm, elnezest, h leirtam a nevet :-)) is elkuldtem a picsaba, amiert allandoan nyomta ez a "meghalt a metal" dumat. azota meg asszem olvashattunk tole nehany korrektebb kritikat is, most nem azert, mintha az en erdemem volna... :-)
nemtom, vhogy ugy vagyok vele, h utalom a fekete-feher szemleletet es a bornirtsagot minden szinten. metalellenes kornyezetben azonnal true metal warriorra vedlek at, metalosok kozott meg rogton idegesiteni kezd a kritikatlan rajongas, az ostoba kulsosegek (telleg, nem lehetne mar elfelejteni metalilag a szegecseket-lancokat mint obligat dekoraciot, igy y2k fele, kerdem szeretettel?), az onironia hianya.
neurosisrol tudok, jo-jo, de ha szerinted az metal, akkor a vhk is az. a crisisban halal idegesito a szotagonkent mas enekhang, abszolut funkciotlan, l'extremite pour l'extremite. ilyen sokfele enekhanggal az accused enekese aki nagyot alkotott, oszt megse hivatkozik ma a bandara senki (az mhh is agyonhallgatta). egyebkent meg en is mondhatok ilyeneket, h godflesh, meg fudge tunnel (a fudge tunnel igenis jo, bassza'tok meg), meg hasonlok, de ez nem cafolja azt, h a metalt az onallo arccal nem rendelkezo trendlovasok uraljak, es temetik el. es nem azt varom, h mindenki total ujat alkosson, csak annyit, h ha egy banda'nak egyetlen sajat otlete nincs, az ne mehessen mar mennybe a metalsajto aktiv kozremukodesevel, a zenei tudasra, meg ilyenekre hivatkozassal.
ja, szemem nyitva, koszi, az, h 5 eve nem vettem uj cd-t, nem azt jelenti, h abszolut elvagtam magam a zenektol, vetettem fol szepen kazira dolgokat baratoktol, innen-onnan, be is jott jopar (amorphis, ujabb anathemak, gathering) de egyik sem annyira, h hajlando legyek 2-3000 forintokat kicsengetni a cd valtozatukert. plane, h a voivodtol eddig csak az (egyebkent csalodas) outer limits van meg, meg a godflesh osszeset is be kell meg gyujteni. mostanaban egyebkent keresek mar annyit, h talan nekikezdhetek vasarolgatni, mondjuk elobb egy cd lejatszot kellene, de az meg van a pc-ben is, ugyhogy sajnalom ra a zse't :-)
belehallgatasrol annyit, h ez nevleg minden kisebb uzletben mukodik, de nem ajanlom neked azt a latvanyt, amit az elado arckifejezese nyujt, mikor ot-hat lemez meghallgatasa utan (amikozben folyton surgettek, h egy nota alapjan dontsd el, h tetszik-e a lemez) nem veszek semmit. en meg, mint nyilvan kiderult, eleg valogatos is vagyok, szal siman elofordulhat, h a huszadik se tetszik.
regi mesterek uj munkai? csak nehany nevet mondok: quorthon (aki minden uj bathory kiadvannyal egyre jobban meggyalazza amit egykor felepitett), voivod (mar az outer limits is egy kibaszott utanerzes volt [jellemzoen egyebkent az mhh-ban az elso voivod lemez, ami dobogora kerult, a klasszisokkal jobb nothingface v az angel rat meg vhol a kozepmezonyben v lejjebb vegezte], de amit az utolso ket lemezen csinalnak, azt joizlesem okan mar nem is all modomban minositeni), slayer (majd mi megmutatjuk, h kik a kemeny gyerekek), kreator (hahaha...), sodom (HAHAHAHA!!!), iron maiden (no comment), metallica (no f**kin' comment), megadeth (sohaj), soroljam meg?
szegecses udvozlettel,
hcmf wice