supertzar Creative Commons License 1999.11.22 0 0 20
Sziasztok,

Vannak itt megválaszolatlan kérdéseim, próbálom fokozatosan behozni a lemaradást.

Vovin írta
"A "NHHMM" megjelölés elmaradását azért sem értem, mert ha kinyitom a lapot, mit olvashatok az impresszum tetején? Most akkor hard rock és heavy metal vagy nem? Vagy az, csak ez nem publikus?
A váltás véletlenül persze pont akkor történt, amikor ez a zene teljesen háttérbe szorult.Így válik egy jelentéktelen változás szimbólummá."

Most megfogtál. Elő kellett vennem a Hammert és megnézni, hogy mi is van az impresszumban:))) Tényleg ott maradt a NHRHMM elnevezés. Eddig senkinek nem tűnt fel, de most már úgyis marad szerintem. Egyébként a kemény rock kategóriába tényleg elég sok minden befér.

1994-95-96 táján valóban volt egy kis identitás válság, nemcsak nálunk, hanem az egész világban. A német Rock Hard temetést rendezett a borítóján a metal muzsikának, a német Metal Hammer pedig levette a Metal előszót. Nekünk is javasolták, igen komolyan, de ezt azért erősnek tartottuk. Azóta az ő főszerkesztőjük már röpült, az az arc is, Markus, aki a Viván tönkretette az image-üket a fémtábor előtt és próbálnak óvatosan visszakerülni a régi kerékvágásba.

Nálunk a mélypont az Ice-T borító volt, amit olyan szinten elutasított az olvasótábor, hogy ilyet még véletlenül sem csinálnánk újra. Talán ez is válasz a régebbi kérdésedre.

Kizárólag a példányszám növelése érdekében rá lehetne ugrani olyan gyors lefutású trendekre, egy slágerrel épp futó bandákra, mint mondjuk a Bloodhound Gang, ezt az utat választotta most a német Hammer, de ez azzal jár, hogy elvtelenül mindig azt kéne nyomni, aki épp érdekes a nagyon fiatal, kizárólag a ker.tévékből informálódó, trendorientált srácoknak.
Ez itthon egy másik lapnak sem sikerülne, mert ezek a tévék nem jutnak el nálunk sok helyre, nincs akkora hatásuk, mint mondjuk Németországban. Itthon alig lehet fogni mondjuk a Viva2-t, ahol még előfordulnak rockosabb klipek.

Ha csak a példányszámot néznénk, akkor ebben a hónapban mondjuk az Offspringet vagy a Tankcsapdát kellett volna címlapra tenni és nem a Dreamet. Ha meg csak a bizniszt néznénk, akkor a Nevergreené lett volna a címlap, hiszen az Hammer Recordsos banda.

Viszont az új Dream olyan szinten csoda, hogy ennek alapján abszolút megérdemelték a címlapot.

A black/death vonalról szerinted kit kéne nyomnunk? Az Evensong egy kint szerződtetett csapat, őket nem tehettük volna fel a válogatásra. Az első kazijukról is elég jókat írtunk, de úgy tűnik, a csapat nem tudja felvenni a lépést. Nem elég a kinti albummegjelenés, az itthoni dolgokra is koncentrálni kell.
Kábé fél éve várjuk, hogy az első kaziból újra küldjenek a Hammer Barlangba. Szívesen árusítanánk, terjesztenénk is rendesebben, mint mondjuk tesszük azt a Dying Wish-sel, Vale Of Tears-szel, stb, de ehhez a bandának is tennie kell valamit. A Without Face-t is mi választottuk ki a Power Hung/a/ry-ra. Lesznek a jövőben további promós ötleteink, a demók, saját erős kazik terjesztésében is komoly dolgokat csinálunk, de ehhez aktív, tettrekész bandák is kellenek.

Cornelius írta:

"viszont amin jókat szoktam derülni, hogy nagy pártatlanul külsősök írják róluk a kritikát, a BBC elbújhat, tényleg, annyira korrekt a tájékoztatás, de azért, hogy az olvasó mégis tudja, miről van szó, mondjuk a Moodról rögtön két ismertető is van, sárga keretben, amire szerintem az újság történetében még nem volt példa, és kell mondanom, hogy nagy-nagy elégedettség mindket írásban? ugye nem, amikor mondjuk itt vagyok én, haragszom a kiadóra, majd fel robbanok, szerencsétlen Moodot meg annyira sajnálom, már mmegint elbaltázták a lemezüket."

Cornelius mondatait sem mindig értem. Most tetszik neked a Mood vagy sem? Ha nem, miért nem? Ha haragszol ránk, miért? Indoklást kérek, mert hátha csak félreértés az egész.
A dupla Mood kritika egyetlen oka az volt, hogy szerkesztőségen belüli kommunikációs probléma miatt két fanzine-es embert is felkértünk a kritika megírására. Ők mindketten le is írták a véleményüket, viszont azért, mert mi hibáztunk, nem akartuk egyik srácot sem megbántani azzal, hogy csak a másik írást tesszük be.
Néha a valóság sokkal szimplább, mint amilyennek látszik:)))

Üdv és gyilok!

So What kedvéért:))
Az angolhammeros kérdést sem felejtettem el, de muszáj egy kicsit dolgoznom is. Tudjátok, nyomni kell a true metalt:)))

Előzmény: Vovin (5)