Ha erejszteni is akarsz benne, mindenképpen olyat válassz, aminek 3 csapja van, amiböl az alsó vastagabb, a fenék pedig úgy van kialakítva, hogy a csap felé lejt mindenhonnan.
Erjesztéskor a tartály 2/3-ánál-4/5-énél ne töltsd jobban tele. Célszerü olyat venni, amihez adnak levehetö fedelet is, ami véd a portól és a beleesö akármilyen darabkáktól. Erjedéskor nem kell rárakni az úszófedelet, amint lezajlott a zajos erjedés, akkor rárakhatod, de célszerü egy picit elemelve, és úgy felpumpálva rárakni (jó, ha van valaki, aki segít pumpálni, amíg tartod, ügyelj arra, hogy maga a tartály teljesen vízszintes alapn álljon, ill. az úszófedelet ha elemelve rakod bele, akkor az is víszintesen legyen. Rakhatsz rá müanyagdugóval kotyogót, de alaphelyzetben egy golyós tágulási kotyogószerüség jár hozzá, annak a helyére rakhatod. De ha kotyogót is használsz, ne rakd közvetlen a lé felületére, mert fel fog jönni a gázok miatt. Teljesen csak akkor rakd rá az úszófedelet, ha már lekénezted. Azt, hogy mikor kell kénezned, naponta ellenörizd, amikor már éppen csak gyöngyözik, de a teteje még nem kezd barnulni. ha a teteje már picit is barna, akkor sürgösen le kell kénezni.
Ha nem használsz fajélesztöt, elöfordulhat, hogy túlmelegszik az erjedö must, ezért jobb, ha fajélesztöt használsz, azzal gyorsabb, kontrolláltabb az erjedés, bár egyesek szerint eretnekség, pedig semmi ördögtöl való nincs benne.