obsitos3
2021.07.06
|
|
0 0
10651
|
Nem tudom,milyen matek szerint állítod,hogy egy kg cukor 0,7 hlf,ez a legpotimálisabb esetben sem lehet 0.635-nél több,de ez kevés helyen és ritkán jön össze.Inkább fogadjuk el,hogy 1 g cukorból megközelítőleg 0,5 g alkohol lesz,és feltételezzük,hogy a melasz 40 % cukrot tartalmaz,akkor az összes cukor esetemben:6000 g+2800 g=8800 g.Az ebből keletkező alkohol(optimális feltételek esetén) 4400 g.Az alkohol fajsúlya,ha jól rémlik,0,804 ml/g,tehát az ösz alkohol(optimális esetben) 5500 ml,azaz 5,5 hlf.Ezen elméleti eredmény és az általam elért 4.92 hlf közötti különbséget,úgy gondolom, nem szabad egyedül a melasz számlájára írni.A technologia,a készülék,a mérési hibák mind befolyásolják az eredményt.Valami az üstben is marad,az sembiztos,hogy tökéletesen kiforrt,nagy melegben párolgási veszteség,stb.Elméleti és gyakorlati szakember(ö-m)szerint nem laboratóriumi körülmények között az 550 ml már jó eredmény. |
Előzmény: barbárállat (10645)
|
|