Jagerman* Creative Commons License 2021.07.06 0 6 3509

Sziasztok!

Tegnap megtörténtek a kalap besorolások is a BL szerdai sorsolásához. Az előző hozzászólásomat megnézve sok tévedés nem is lett abban, amit előzőleg írtam.

A kalapok a következőek:

Első kalapban:

Lenovo Tenerife, AEK Athens, San Pablo Burgos, Nizhny Novgorod, ERA Nymburk, Hapoel Jerusalem, SIG Strasbourg, Hapoel Holon

A selejtezőből bekerülő négy csapat a 4. kalapba fog bekerülni, így a Bamberg is, ha sikerül bejutnia. Ez viszont azt eredményezte, hogy a Holon bekerült az első kalapba, vagyis feljebb csúszott a mezőny, aminek más eredménye is lett, de erről később....Innen én egyértelműen a Nymburk, Tenerife, Athén csapatok valamelyikének örülnék a legjobban. Ha a járványhelyzet engedni fogja, akkor a cseh túra lenne a legjobb a szurkolók szempontjából szerintem. Akit nem szeretnék, az egyértelműen a Novgorod, ha lehet, most ne velük legyünk egy csoportban.

Második kalapban:

JDA Dijon, Filou Oostende, Dinamo Sassari, Besiktas, Pinar Karsiyaka, Happy Casa Brindisi, PAOK, FALCO-Vulcano Energia KC Szombathely

A FALCO A TAVALYI ÉVHEZ KÉPEST ELŐRELÉPETT, HISZEN A MÁSODIK KALAPBA KERÜLT BESOROLÁSRA, AMIT AZ ELŐZŐ KÉT ÉV JELENTŐS EREDMÉNYEINEK KÖSZÖNHET. Ez azt is jelenti, hogy ezekkel a csapatokkal biztosan nem fogunk összekerülni a szerdai sorsoláson.

Harmadik kalapban:

VEF Riga, TOFAS Bursa, Baxi Manresa, MHP Riesen Ludwigsburg, Rytas Vilnius, Darussaka Tekfen, Galatasaray, Unicaja Malaga

Innen jó lehetne a Ludwigsburg, vagy a Malaga és a két isztanbuli csapat a Darussafa és a Galatasaray is

Negyedik kalapban:

Igokea, EWE Baskets Oldenburg, Lavrio Megabolt, Stal Ostrow Wielkopolski + 4 selejtezőből érkező csapat

Érdekesség, hogy az Igokea a pontszáma alapján első kalapos lett volna nem értem, hogy miért az utolsó kalapba tették be., mivel a VEF Riga után jött volna, bár lehet, hogy 1 év eredménye az önmagában kevés az előkelőbb kiemeléshez.

Innen a saját kívánságlistámon az Igokea nagyon jó lenne, illetve az Ostrow Wielkopolski is jó lehet. A kvaliból, ha bejutna a Trevisonak nagyon örülnék,  vagy a Kolozsvárnak, bár ez utóbbira kevés esélyt érzek, hogy a csoportkörig elér.

A selejtezős csapatokat összesen 6 kalapba sorolták be. Az első két kalapba besorolt összesen 8 csapat erőnyerő és ők automatikusan az elődöntőben vannak. Ezek a következőek: Bakken Bears, Brose Bamberg, Le Mans, Peristeri, Fribourg Olympic, Mornar Bar, Opava, Tsmoki Minsk

A 3. kalap csapatait a 6. kalap csapataival, a 4. kalap csapatait az 5. kalap csapataival sorsolják össze. Ezeket nem írom le, akit nagyon érdekel az itt megtalálja:

http://www.championsleague.basketball/20-21/news/basketball-champions-league-draw-explained-seedings-revealed

A győztesek a 8 erőnyerő csapattal játszanak elődöntőt, majd az elődöntők 8 győztes csapatából 4 párosítás lesz és végül a 4 döntő győztese jut fel a főtáblára. A selejtezőből bejutó csapatokra a tippjeim: Bamberg, Le Mans, Treviso, Parma (orosz).

Szerdán látjuk már a sorsolást. Hajrá FALCO!

Előzmény: nForce (3505)