szofi762 Creative Commons License 2021.07.05 -4 2 28125

Bár tőlünk nem kérték de én is azt az infót kaptam hogy a tesztről a kitöltött papírt is elfogadják. Végül is eu-n kívüli polgárok is utaznak Olaszországba, tőlük is azt fogadják el. A lényeg hogy valmilyen orvosi intézmény végezze el, a gyógyszertárban kapahtó gyorsteszt nem ér. Az antigén előnye hogy 2 perc múlva kész az eredmény  és ki is volt nyomtatva angol nyelven az igazolás. Szeritnem nézz utána hol csinálnak szombaton is tesztet, ilyen biztos van, ha hétfőn hajnalban/reggel indultok akkor az is belefér a 48 órába. Nekem ez egyszerűbbnek tűnik.

Én jövő hét kedden repülök ki Bergamoba, teszt lesz megint, majd leírom mi volt.  

Igen, én is igazságtalannak és nagyon szemét dolognak tartom ezt az egészet mert végül is pont azok lettek megszívatva akik első szóra mentek beoltatni magukat. Mert ugye az elején nem volt elegendő eu-s vakcina. És hogy a saját országunk hozott e ilyen helyzetbe vagy azok a brüsszeli politikusok akik a zöld igazolványba azt a kitételet be tudták venni hogy "akinek volt pozitív tesztje", azaz átesett a fertőzésen az ugyanúgy jogosult a zöld igazolványra - mert ugye ez rengeteg eu-s polgárt érint-   de azt már nem hogy "kimutatható a szervezetében x mennyiségű antitest" - mert az csak a magyaroknak fontos azzal minek foglalkozni.... Na ezen lehet vitatkozni, csak ezzel semmire nem megyünk.

Oké, ragaszkodjanak az eu-s vakcinákhoz - mert csak az biztonságos - de miért nem teheti meg más oltást kapott személy hogy bizonyítja a védettségét? És ezt is be lehetetett volna korlátozni 3 vagy 6 hónapos intervallumra antitest szinttől függően.Pedig egy nagyon egyszerű módja lenne annak hogy az eu-n belül egyedül és kizárólag a magyar állampolgárok ne kerüljenek hátrányos helyzetbe emiatt. Nem is értem hogy ezért miért nem lobbizott senki Brüsszelben, túl egyszerű megoldás lett volna. És miért érzem hogy erre valahogy direkt nem gondolt senki...

Előzmény: Tojglius (28124)