Psenior Creative Commons License 2021.07.03 -6 1 4205
Megtiszteltél egy komoly elemző válasszal! Mégha nem is mindent látunk egyformán, nagyon szívesen vettem és olvastam. Azt hiszem itt a fórumon az ilyen eszmecseréknek van értelme. Köszönöm szépen! A témához: Miklerre és Bánhidire építenek valóban Pastorék, de Bodó már rég nem lenne ott, ha nem lenne Magyar. Rosta nem játszik éles meccsen. Azonban az való igaz, hogy Szegeden Pastor és az új tulaj megjelenése lassan emelkedő pályára állította a klubot. Brandet építenek miközben szakmailag is fejlődnek. Ma már azon a szinten vannak, hogy ha a Veszprém -akár átmenetileg is- meginog, azt azonnal kihasználják. Ez idő alatt a Veszprém beverekedte magát a földkerekség 4 legnagyobb klubbja közé, minden tekintetben. A Bakonyban évek óta a BL győzelem a cél, a Pick-kel igazából nem sokat foglalkoznak, "őket majd csak legyűrjük rutinból". Pastor azonban csak a Veszprémre koncentrál, mert ha szeretnėnek előrébb jutni csak a Bakonyiak testén keresztül tudják megtenni. Ez egyértelműen látszik az igazoláspolitikájukon. Mindenkire hajtanak aki Veszprémben játszott, mert ismeri az ellenfelet, esetleg sértődött stb. Aztán ha nagynéha összejön nekik, akkor igyekeznek a legtöbbet kihozni a sikerből minden fronton. Ami engem zavar, hogy a Veszprémi tábor jelentős része maga is elhiszi, hogy micsoda zseniális és követendő építkezés zajlik a Dél-Alföldön ellentétben Veszprémmel, holott a mutatott játék nekem pont azt sugallta, hogy tavalyhoz képest ez egy gyenge Szeged volt. Sőt szinte mindenki ájuldozik a Szegedi igazolásoktól. Gondoljuk már végig! Megy két taktikai szempontból extra játékos. És kik jönnek a helyükre? Egy jó szélső (meg egy közepes), aki csak a szélen használható, és egy ígéretes irányító, aki komlexitásában ha megfeszül sem tudja majd pótolni Canellast. De a Veszprémi szurkolók már olyanokat írkálnak a Face-en, hogy inkább a Szegednek kellene szurkolni... Tudja fene... De ne tűnjön úgy, hogy én innen rózsaszín felhők közül mindent derűsen látok, felsorolom az általam megbocsáthatatlannak tartott Veszprémi hibákat is: a legsúlyosabbnak azt tartom, hogy a "kisveszprémmel" nem jött létre semmilyen stratégiai együttműködés. Botrány! A végén megérjük, hogy Fazekas Geri aláír Szegedre a balfaxságunk miatt... És megérkeztünk a másik súlyos hibánkhoz, hogy nem tudjuk magunkhoz csábítani azt a kevés nemzetközi szintet megütő Magyart se aki van. És nem csak Szita Zoliról van szó, mert Máthé is közelebb állt a Szegedhez mint hozzánk. Még szerencse, hogy a PSG jobban vonzotta... Egyébként ez a Szeged kis pénz Veszprém nagy pénz szlogen nekem sántít. Blonzot kivásárolták, Bánhidi többet keres, mint bármelyik Veszprémi (ráadásul a legtöbbet kereső Borozan már el is ment), a Spanyolt is kivásárolták azt hiszem (de lehet tévedek) és Dominikot is ki akarták. Ez nem aprópénz. Most pedig jöhet a 4 Szeged fan és bebiggyesztheti a 4db minuszt a HSZ-emhez... :)
Előzmény: Csehov doktor (4203)