Törölt nick Creative Commons License 2021.07.03 -1 0 3469

Írta valaki lejjebb , hogy ismerős csapatba igazolhat. Gondolom ez valamelyik korábbi BL-ellenfelet jelentheti. Ahogy falco Man írta lehetnek különféle szempontok. Szakmailag szerintem a Zaragoza és talán a Dijon - a játékstílusuk végett is - túl nagy falat lenne (persze ezek lennének az igazi előrelépések). A legjobb esélyt a Brindisi és Besiktas kapcsán érezném, amely csapatok esetén azt mondanám, hogy a csapat -és a bajnokságuk erőssége alapján értelmét látnám a váltásnak, még akkor is, ha nyilván önző szurkolóként nem örülnék neki.

Benkét valamivel könnyebben pótolnánk, de Benit több szempontból is roppant nehéz, jobban mondva nem is igazán lehet. Egyrészt a Falcohoz való kötődése végett, de ezt tudjuk. Aztán a vezérszerepe, a játékintelligenciája és a védekezése miatt sem. Ráadásul ilyen magas irányítót találni lehetetlenség, amerikait biztosan nem, délszlávot minimális eséllyel igen, de ők meg irányítóban nem annyira váltak eddig be hazánkban. Egyébként ez egy érdekes kérdés a számomra, mert ugye azt mondják a délszlávok drágábbak, mint az amerikaiak, ahogyan a centerek is az alacsonyabb poszton bevethető játékosokhoz képest. Délszláv magas minőségi játékos mégis sokkal gyakrabban megfordul hazánkban, mint mondjuk 1-2 posztos játékosok. Ennek mi lehet az oka? A másik probléma az, hogy hiába szabadulna fel pénz, ami elég lehet egy minőségi irányítóra, de Anderson esete mutatja hiába van pénz az még semmire nem garancia. Zsákbamacska lenne, de én azt mondom, ha úgy alakulnak a dolgok, ahogy nem szeretnénk (magyarán távozik Beni), , akkor lehet, hogy az NCAA-ből kellene hozni egy drágább irányítót, akinek a Falco tökéletes ugródeszka lehet az első európai évében. Bár szerintem erre van a legkisebb esély, mert Konakov a legkisebb kockázatot sem fogja bevállalni karrierjének első vezetőedzői szezonjában.

Előzmény: Pick and Roll (3467)