obsitos3 Creative Commons License 2021.07.01 0 0 10634

Amit eddig olvastam erről,abból az jött le,hogy a teljesen elszenesített,krokodilbőr szerűre égetett tölgyre akkor van szükség,ha ízt is akarunk elvenni. Green ragaszkodott ehhez,de ő whiskyben utazott,ott a túlzott gabona ízt ki kellett venni.A külső,faszén rétegnek ennyi a szerepe,gondolom.Te viszont most rumba szánod,én mindenképpen megpróbálnám így,csak pörkölve,akár mikrós gyors érlelés formájában is,előbb van eredmény.Ennek a rum cefrének olyan finom illata van,hogy nem hiszem,hogy ízt kellene elvenni belőle.Köszönöm barbárállat-nak,hogy leírta,ilyet még nem láttam,az első 24 órában a cefre úgy forrt,mintha keverő mozgatta volna.A hétfőn összerakott cefrét csak azért nem főzöm holnap,mert indításkor nem mértem brixet,de már alig mozog,nem édes,talán enyhe sós ízt érzek rajta,várok egy-két napot ,és főzöm.Nekem használt dongám van,a külső rész legyalulása után mindenképpen kipróbálom csak pirítva és mélyebben megégetve is.

Előzmény: öreg_néne_b (10631)