szuperfizikus Creative Commons License 2021.06.30 -1 0 69

"...amatőrcsillagász voltam a teljes gimnáziumi és első egyetemi éveim alatt."

Én akkoriban az amatőr nőgyógyászattal próbálkoztam, és csak érett fejjel lettem amatőr csillagász. Kb. 15 évig jártam rendszeresen. Ott láttam először távcsövön keresztül a Jupiter holdakat. 

"Hát, többet mint te!"

Az alapján, amit itt leírtál, nagyon kétlem. 

"Nincsen semmiféle hasonlóság a gravitációs lencse és az alapeset optikai lencsék működése között."

Dehogy nincs, csak te még nem jöttél rá. 

"Annyira nincsen, hogy egy ilyen alakú anyagdarabbal lehet szimulálni azt, ahogy a gravitációs lencsék módosítják a fénysugarakat:"

A pohártalpas kísérleteket én már régen olvastam. És ettől még sokkal furcsábbakat is.

"Tehát nem domború gyűjtőlencsével, vagy homorú szórólencsével, hanem konkrétan BOROSPOHÁRTALPPAL."

Most arra vagy büszke, hogy itt a neten elolvastad? Azt bárki tudja. Én ettől már sokkal előrébb tartok.  

"És az nincsen külön kitárgyalva az optikakönyekben, mivel a talpaspohár alja nem számít optikai eszköznek."

Hát persze, hogy nincs kitárgyalva. (Egyébként van olyan könyv, amelyikben benne van.) Az optikai lencséket leképezés céljából készítik, a pohár talpa erre nem jó. A gravitációs lencséket pedig a természet alkotja, szintén nem leképezés céljára. Ezt mindenki tudja, aki ezzel a témával foglalkozik. 

Te meg  bután úgy teszel, mintha rajtad kívül ezt senki nem tudná. Nagyon el vagy szállva magadtól, pedig  éppen csak kapisgálod a témát.   

Előzmény: Elminster Aumar (67)