wice Creative Commons License 1999.11.18 0 0 4
kedves LL,

en inkabb arra lennek kivancsi, hogyan egyeztetheto ossze a lemezkritikusi feladat a lemezkiadoi illetve kereskedoi erdekeltseggel. a gamez forum vmelyik topikjaban egy kisertetiesen hasonlo helyzet kapcsan (576 kbyte magazin es jatekbolt) vki mar megosztott velunk negativ tapasztalatokat, nevezetesen, h az 576 kbyte igen sokaig az objektivitas latszataval takarozo reklamujsagkent funkcionalt, es ennek csak az uj foszerkeszto birt gatat szabni. felre ne erts, igen fasza dolog, h probaltok tenni vmit a magyarorszagi metalhelyzet javitasaert, csak vhogy az az erzesem, h megfasza'bb volna, ha a fent emlitett funkciok (kritikus ill boltos) elkulonulnenek szepen, ahogy illik.

egyaltalan nem errol jut eszembe ;-), a genyo szivo disztroly elso szamaban lekozolt muller peter sziami a'l-interjut buco igy kezdte: "na, megy a bolt, szaros?". :-)))

mas. termeszetesen ennek sincs semmi koze a fentiekhez... mi a faszert kell minden szarra legalabb 6 pontot adni? nalad ez mar evek ota tendencia, de ugy tunik, h lassan a szerkesztoseg osszes tagja magaeva teszi ezt a nem biztos, h aldasos hozzaallast. mert oke, h "ez metal, es mi szeretjuk a metalt", de talan eppen, mert szeretjuk, kellene lepontozni a picsaba azokat, akik csak a megszokott paneleket kepesek ismetelgetni, es ezzel nagyban hozzajarulnak ahhoz, h a metalt kikialtottak a legsablonosabb stilusnak. miert kell "klasszikusnak" nevezni az olyan csapatokat, amelyek joforman hangrol-hangra ugyanazt nyomjak, amit 15 eve sokkal jobban eljatszott mar a judas priest v az accept, v 25 eve a black sabbath? ennek a kritikatlan magatartasnak az egyenes kovetkezmenye, h valahanyszor felbukkan egy uj stilus a metalban, egy even (sot, mostanaban lassan mar egy honapon) belul megjelennek a tehetsegtelen utanzok, akik a sikeres bandak oldalvizen probalnak egy kis meg nem erdemelt nepszeruseghez jutni.

egy kis egeszseges sznobizmus imho igencsak elkelne vegre a metal-ujsagirasban. fel kene vegre ismerni, h az utanzok (a tehetsegesek is!) a stilus sirjat assak. a francnak van szuksege neo-dark, neo-black, neo-thrash, neo-true hullamokra! egyaltalan nem tartom veletlennek, h annyi hajdani rocker un ra a metalra 30 folott, es fordul mas, kevesbe elbutult stilusok fele. en pl mar vagy 5 eve nem vettem uj lemezt (leszamitva a carcassokat + a blackstart, mert hat ugye a fanatizmus...), legfeljebb a regi kazikat veszem neha elo nosztalgiazva, es egy eve, mikor me'g volt a vivan metal es alti musor, meglepve tapasztaltam, h a wah-wah klipjeibol lassankent kb hatszor annyit archivaltam, mint a metallaban bemutatottakbol, az utobbiak nagy resze egyszeruen annyira unalmas volt. ja, es meg csak 27 multam...

Előzmény: adamskij (3)