Caty,
Elvben nincs különbség a PC-s és a Macis HD-k között (SCSI tekintetében), de gyakorlatban az Apple driver nem ismer fel minden vinyot.
Igy tehát árban sincs különbség.
A régebbi HD SC tools nevü formattálót meg lehetett hackelni és csak úgy tudtam megformattálni a 2.2 GB-s Quantumot. Késöbb amikor a 8.1-s OS-t akartam telepiteni, a telepítö elkezdett nyöszögni, hogy a particio nem OK.
Mivel már tele volt minden sz@rral, és nem volt hova mentenem igy a 3.2-re telepítettem.
Szóval vannak árnyoldalai is a hackelésnek. Aztán létezik egy HDT Toolkit ami felismer minden SCSI drive-t. Ez viszont sajnos fizetös progi, és nem is túl olcsó. Pc-s boltban meg hiába kérdezel meg valakit, hogy mi jó a Maciba, többnyire kiröhögnek. Ha biztosra akarsz menni akkor ugyan drágábban, de megformattálva kapod a vinyót a macit forgalmazóktól.
Szinte ugyanez igaz a CD-re is. Bár itt az Apple véletlenül kiadott a 7.5.3 -as systemmel egy olyan drivert ami felismer szinte minden CD-t. Ezt örizgetem azóta is nagy becsben.
kzolee,
ezexerint sikerült az IDE-ges diszkeket rendbe raknod?
MuzX,
Osztom véleményedet, nem szabad sz@rozni, ha a vinyo beindult.
Kidobni azért nem kell, rá kell tenni a Netscape cashe-t, abból nem lehet baj.:))