Az vallottam, hogy a rák küzdelemben fontos terület a táplálkozás, a vitamin bevitel az immunrendszer erősítése érdekében, tehát nem lehet off. Azon túl a főzés, kezdve az alapanyagok megtermelése, vagy/és vásárlása nekem szórakozás, még ha soszor fárasztó.
Valamikor én is éltem panelban, ott is kovászoltam uborkát, káposztát. Nem a napfény a fontos, hanem a meleg. Kis mennyiségben elegendő 1 - 2 db ötliteres dunsztos üveg, kapor, só, csapvíz, akár száraz kenyér sarka és aprított káposzta vagy ubi, megfelelő fűszerek. Ilyen melegben még a konyhában az ablak közelében 2 nap alatt beérik.
Én egy 28 l-es műanyag vödörben csináltam, az erkélyen ért. Azután elkészült kovászolt, kapros töltöttkáposzta, forrázott levelekbe töltött hús, malac köröm, malac farok és s.oldalas, 20 l-es fazékban. 70 %-ban már lefagyasztottam télire, mint kurizórum.
Most készül a citromfű szörp, édesítője a méz. Ez is házi vitaminbomba.
Próba képpen csináltam faeper szörpöt, ezt is dúsítottam mézzel, citrom savval és rum aromával. Sajnos már elfogyott, faeper leért, jövőre sokat be fogok tankolni.