zümmögés Creative Commons License 2021.06.24 0 0 325

Nem értetted meg kristálytisztán, amit mondtunk.

Az lehetséges. Akkor bocsánat.

Mondom a saját nézőpontomból, szólj ha rosszul összegzem.

Én is látom , hogy nem vagyunk még tökéletesek. Ebben teljesen egyet is értek veled. Ki kell tudni javítni a hibáinkat, hogy egy jobb világban élhessünk. Ez az érdekünk. Amiben eltér a véleményünk, hogy szerinted másoknak a bűnös voltukat kell meglátniuk.

Én pedig azt mondom hogy sokkal hamarabb kijavítjuk a hibáinkat ha nem a bűnünket pillantatják meg velünk, hanem az igazságot.

Ezért jobb nem az orra alá dörgölni valakinek a hibáját hanem szelíden rávezetni milyen a jobb viselkedés. Az igazságot választani fogja (szabad akaratból) a bűn elhagyására pedig köteleznénk.

Az szuper jó ha valaki megpillantja bűnös voltát mert akkor már hajlandó is feladni azt.

Ez inkább akkor történik meg amikor valaki magában keresi a hibát. Önkritikus. Sokunk viszont nem ilyen, hanem öntelt. Az ilyen aligha fogja saját magában keresni a hibát. Mindenhol máshol de azon az egy helyen soha.

Nála a szelíden rávezetni az igazságra technika jobban múködik. Hatékonyabb.

Amikor látom, hogy "golyóbishop" és "Who Dem" társalog akkor két feszélyezett elmét látok egymásnak feszülni. Nem azt az igazi szelíd keresztény megnyilvánulást. Van benne egy kis ércesség, pici keménység ami miatt mondtam amit neked az előző hozzászólásomban mondtam. Ez észrevétel részemről és rajtad áll, hogy tüzetesebben is megvizsgálod igaz voltát vagy elveted.

Meg persze Who Dem-en.

Szerintem vitatkoztok és meg akarjátok győzni egymást. Ha nem akarsz győzni, nem veszíthetsz, mert akkor nem te hanem az igazság játszik helyetted. Ez a "nem-lét" amikor kihúnyik az egó és a magasztos lép a helyére.

A "nem-lét" arra akar vonatkozni, hogy nem "én vagyok" ott, hanem a VAGYOK. A pártatlanság. Az "én" eltűnt.

Tényleg ki kellene próbálnod milyen az amikor teljesen bűntelennek látsz valakit akit az előző pillanatban még bűnösnek láttál.

És csak akkor szólnál neki ha már pici harag, pici "jobb vagyok nálad" érzés sincs benned. Amikor egyenlők vagytok.

Ha ezt kipróbálnád akkor értenéd meg miről beszélek. Addig valószínűleg csak süket duma részemről.

Ezt én, vagy más külső szemlélő onnan fogja látni, hogy pont úgy beszélsz majd mint Jávorfácska. Na ő ezt ösztönösen jól csinálja, igazi szent lélek. Nem másolni kell a "dumáját" hanem tényleg szeretni a másikat és akkor szólsz szelíden. Ő sem tesz semmi mást csak mindenkit szeret.

Ez nem keverendő azzal amikor valaki talpnyaló, behízelgő. Ha mindenkinek jót szeretnél akkor az megóv a részrehajlástól, a talpnyalástól és megtart a keskeny úton.

Béke Veled!

Előzmény: golyóbishop (323)