zümmögés Creative Commons License 2021.06.24 0 0 321

Jó lenne persze, ha mindenki a barátom lenne, de egyelőre ez rajtam kívülálló okokból nem valósulhat meg. Egyelőre. 

De igen, képes vagy rá. Csak tényleg azt akard, hogy mindenkinek egyformán jó lehessen és ne akarj senkit megbántani. Azokat se akik nincsnek jelen. Mert ha egy régi barátod szidja a miniszterelnököt akkor - mivel mindenki, így a miniszterelnök is a barátod  - fel fogod ismerni a régi barátod féligazságát. A harag és büszkeség mindig csak fél igazságot lát. Ha szelíd tutdsz maradni ki tudod javítani a régi barátodat a féligazságot illetően. Nem fog felé hajlani a kezed. A haragnak mindig félig igaza van de mindig van is benne valami csúsztatás. Nekem se sikerül mindig nem átcsúszni a határon, de gyakorlat teszi a mestert. Idővel egyre jobban megy.

Az igazságot fogod szolgálni, nem valaki féligazságát.

Az a "trükk", hogy soha senkit ne tarts bűnösnek, mert onnatól kezdve te is csak féligazságokat fogsz látni. Hiszen a búnösre egy picit haragszunk. Egy picit magunkat különbnek tartjuk nála, hiszen mi magunkat nem tartjuk búnösnek. Lehet, hogy észre se veszed és felmagasztalod a másik felé magad. Ha valakit bűnösnek látsz akkor ez már meg is történt. Ez már büszkeség. Onantól kezdve nem látsz teljes igazságot, ebből következik, hogy nem is tudsz mondani teljes igazságot. Az elméd elkezdett beszűkülni.

Érzésem szerint például engem azért látsz félig igaz embernek mert a láthatatlan barátod szerinted létezik, szerintem pedig nem személy. Ha ezt a búnöm meg tudod nekem bocsájtani akkor tisztán tudsz majd megítélni engem. Csak vedd úgy, hogy tévedek. Én azon az állásponton vagyok, hogy teljesen mindegy, hogy a te láthatatlan barátod személy-e vagy sem.

Én inkább úgy tekintek rá mint tökéletesség te pedig úgy hogy a tökéletes személy. Bocsásd meg nekem ezt a hibát, hisz végső soron lehetséges, hogy én tévedek. Meg az is, hogy te. Ez azért lenne szerintem számodra értékes dolog mert akkor az ateistákat - hiszen a szemdben van egy búnük - ezek után képes lennél nem bűnösnek látni. Ők sem tökéletes személyt akarnak elképzelni.

Ha e búnüket megbocsájtanád akkor észrevennéd hol mondanak fél igazságot. Nem nagy ügy ha valaki nem hisz Istenben vagy más néven illeti, attól még lehet jó ember. Szerintem ne dobj el egyetlen látható barátot se azért mert nem ismerik a te láthatatlan barátodat. Néha a látható barátokra is lehet számítani. Minél több van annál jobban boldogulsz az életben. Annál boldogabb leszel.

Előzmény: golyóbishop (281)