katarina Creative Commons License 1999.11.17 0 1 95
bár én nem amerikában élek, hanem ausztriában, de nagyon egyetértek halászkirály és siesta véleményével. a fiatalkori agressziót én is a gyermeknevelés hiányára (ami egyébként sajnos nyugat-európára is egyre inkább jellemz´ö) és nagy mértékben a tv javára írom. sokan azt mondják, hogy ez csak egy felfújt dolog, de ha belegondolok az amerikai rajzfilmekbe, ami a legkisebb gyerekt´öl a feln´öttrajzfilmig mindent magába foglal, akkor eléggé érthet´övé válik sok minden. én például emlékszem arra , hogy gyerekként sem szerettem a tom&jerry-t meg a hasonlókat. mert mindig szívott az egyik, tom vagy 245-ször meghalt, a lak´st 1000szer szétrombolták, minden felrobbant, etc. most ha meglátok egy biotransformer-es rajzfilmet, hát a hideg futkos a hátamon. én kiskoromban alig néztem tv-t, mert nem érdekelt, de a vízipók meg a rumcájsz meg a futrinka utca ésígytovább nem a destruktivitásáról volt híres...
más: itt ausztriában különben meglep´öen nagy az amerikai kultusz, minden egyetemista legalább évente 1x elmegy amerikába, és el van ájulva t´öle...
most ennyi, remélem, nem vgyok túl off
k.