Siesta
1999.11.17
|
|
0 1
94
|
Szia Uff,
szerintem igazad van ez egy teljesen más világ mint 10-15 éve volt .Ma nem kell politikai okokból emigrálni valakinek ,de sajna most más az ami engem zavart itthon .Én ugy érzem hogy ma itthon nagyon rossz szülőnek lenni két gyerekkel.Megnéztem az USA-t,hátha ott jobb .Hát nem ,de másért nem.Kinnt a gyereknevelés teljes csődben van és itt nem csak az oktatás színvonalára kell mindig gondolni .A liberális nevelési elvek oda vezettek ,hogy a gyerekek sem otthon sem az iskolában nem találkoznak igazi nevelőkkel.A tanárnak olyan szinten meg van kötve kinnt a keze hogy nem hogy nem szígorú de beleszarik az egészbe.Csak egy cél lebeg a szeme előtt ,hogy nehogy megsértse vagy nehogy esetleg baleset történjen a diákkal.Mire felnő kinnt a gyerek szinte alig hall tiltást vagy szidalmat .Hát nesztek akkor itt vannak.Amerikának saját bevallása szerint is a legnagyobb problémája a jővendő nemzedék kezelhetetlensége. Ebben a kőkemény rendőr államban olyan szinten vannak lefojtva az indulatok hogy a felnőtt lakosság is nehezen birkózik meg vele ,de a fiatal ,még kamasz korban lévő gyerekeken állandóan átsüt az agresszívitás Ezek az iskolai lövöldözések csak a jéghegy csúcsai.Tudjátok mik lesznek még itt ?A gyerekek azok akik nem tudják leplezni az agressiot,mert ők még nem annyira gátlásosak.Ők egyből jelzik kifelé ,hogy mit éreznek.A világ ugy tesz mintha nem venné észre ezeket az őszínte jelzéseket.Csak a poroszos nevelési elvek és a megfelelő szígorú,de nem kegyetlen férfi pedagógusok tudnák megváltoztatni a fiatalokat.Talán .Ugy gondolom ,hogy amit én Amerikában láttam a fiataloknál az sajna itt is meg lesz rövisesen ,de még annyira azért nem rossz a helyzet mint ott.Csodák viszont nincsennek a media és a kultúra hiánya rövidesen felzárkóztat minket .Talán itthon addigra felnevelem a gyerekeimet ,mire utólérnénk ebben is őket.
Remélem ,felborzoltam a kedélyeket ,bocs ha off voltam kissé,de mesterséges légzést kellett alkalmaznom a topicon. |
|