cloaked
2021.06.22
|
|
0 0
10615
|
A rég igabonapálinkáról talán ez a legjobb összefoglaló: https://mek.oszk.hu/05400/05440/pdf/szathmary_gabonapalinkak.pdf
Műfaji sajátosságai olyan nagyon nem voltak, akkoriban még kb. annyiról szólt, hogy szeszt főztek a gabonából. A legtöbbször rozsból, mert itthon az volt a legolcsóbb gabona. Van egy 1839-es magyar szeszfőző kézikönyv, ami nagyrészt a gabonáról és krumpliról szól, Petz Károly. A’ pálinkafőzés titka. Elvileg itt elérhető [link], ha nem működik, akkor keress rá.
Abszintból ezeket lehet kapni itthon, ami említést érdemel:
Ajánló a magyar piacról
Sajna mindegyik igen drága, különösen magyar áfával, de olcsóbban nincs rendes abszint, csak hidegutas kommerszek, amik többségükben nem is hasonlítanak az abszintra. |
Előzmény: Tótikám (10612)
|
|