cloaked Creative Commons License 2021.06.22 0 0 10615

A rég igabonapálinkáról talán ez a legjobb összefoglaló: https://mek.oszk.hu/05400/05440/pdf/szathmary_gabonapalinkak.pdf

 

Műfaji sajátosságai olyan nagyon nem voltak, akkoriban még kb. annyiról szólt, hogy szeszt főztek a gabonából. A legtöbbször rozsból, mert itthon az volt a legolcsóbb gabona. Van egy 1839-es  magyar szeszfőző kézikönyv, ami nagyrészt a gabonáról és krumpliról szól, Petz Károly. A’ pálinkafőzés titka. Elvileg itt elérhető [link], ha nem működik, akkor keress rá.

 

Abszintból ezeket lehet kapni itthon, ami említést érdemel:

Ajánló a magyar piacról

Sajna mindegyik igen drága, különösen magyar áfával, de olcsóbban nincs rendes abszint, csak hidegutas kommerszek, amik többségükben nem is hasonlítanak az abszintra.

Előzmény: Tótikám (10612)