Nekem nem a ruha iránt támasztott igényességgel van bajom, hanem azzal, hogy az igényeket automatice alárendeljük mások szubjektivitásának!
Azzal van bajom, hogy egy és ugyanazon ruhadarab egyszer "igényesnek" számít, máskor meg már "igénytelennek", és ezt csupán az dönti el, hogy éppen milyen számú esztendőt írunk a naptárba éppen.
Én pl. meglehetősen igényesnek (na jó, válogatósnak :-)) gondolom magam a Hölgyek öltözködése témájában (még saját öltözködésem tekintetében már jóval igénytelenebb v'ok ;-)), de ezek az igényeim időtállóak, nem változnak meg nyakra-főre, főleg nem abból a célból, hogy mások még jobban megtömhessék a pénztárcájukat!
A ruhákkal kapcsolatban úgy vélem, az esztétika, a kényelem, a célszerűség mind olyan meghatározó szempontok, amelyeket nem változtat meg az idő! Vagy legalábbis csak sokkal tágabb intervallumban, mint ahogy a divatdiktátorok kifejtik áldatlan tevékenységüket.
(Persze vagyok olyan önző, hogy számomra a kényelem meghatározóbb szempont az esztétikánál, még a Hölgyekkel szemben feltétlenül ez utóbbit részesítem előnyben, akár a kényelmük rovására is! ;-))
(Pl. számomra egy Hölgy szoknyában, vagy egyberuhában az igazán csinos, még ő esetleg nem hajlandó felvenni, csak nadrágot, mert neki az a kényelmes. Ugyanakkor számomra meg sokkal esztétikusabb, ha egy Hölgy nem nadrágban van! És ez nem valamiféle konzervativizmus, hanem tisztán esztétikai igény!)
Helena, te mit értesz konkrétan szarul öltözködés alatt? Mondanál konkrét (fiktív) példákat?