Sörhöz nem hangzik rosszul, de ahogy ÖNB is írta, a melasz annyira aromás, hogy minden más csak pár százalékot jelenthet mellette. Ajánlom neked is, ha teheted, próbáld ki, egy barna sörbe. Én nem főzök sört, meg annyit nem is iszom, hogy megérje, de valamennyire rokon "szakma" a miénk.
Nem bízom benne, hogy itthon fellendülne a gabonaszeszfőzés. Ellenben, a sörfőzéssel, az szépen fejlődik. Tíz éve még, pilseni típusú sörökön kívül nem is volt más itthon. A kisipar fellendülése magával hozta az újdonságokat, és ezzel új igényt is teremtettek, és ehhez kénytelenek voltak alkalmazkodni, a nagy gyártók, a sörivók nagy örömére.
Gabonaszesz téren nem ilyen fényes a helyzet, mert nem lehet otthon főzni, nem kerül köztudatba, nincs nálunk kultúrája, és nincs is rá igény. A magyar gyártók hülyék lennének gabonát főzni, amikor el tudják adni az aromás finomszeszt is, vagy 20 ezret elkérhetnek a pálinka literjéért -a pálinkamánia is a legális házi főzésnek köszönhető. Az a baj, hogy sokan még ma is azt hiszik, hogy a Portorico az rum, és az Unicum a világ legjobb itala. Amíg ez van a köztudatban, addig nem lesz másként.
Sajnálom én is, hogy a fórum már nem a régi. Mielőtt elkezdtem volna ide írni, hónapok óta nem volt aktivitás, most meg azért úgy eldöcög a fórum. Pontosan ezért kezdtem el írni. Nem azért, mert közléskényszerem van, vagy mert annyira okosnak hiszem magam, hanem, hogy más is kedvet kapjon, és egymástól tanulhassunk. Abban meg biztos lehetsz, hogy jóval többen olvassák a fórumot, mint ahányan ideírnak, úgyhogy van értelme.
Itt van még nekünk, a nagy veterán Cloaked, akinek lehet adni a szavára. És ha jól tudom, itt van még Robi is, Netuddki néven írt nemrég, hátha ő is újra kedvet kap a fórumozáshoz.