barbárállat Creative Commons License 2021.06.18 0 0 10603

A fiatal maltokkal csak a túl rövid érlelés, vagy a korukhoz képest nem megfelelő vágásokkal is van baj? Szerinted a házi malátawhiskyt nem is kéne erőltetni? Otthoni körülmények között jobb lehet, inkább füstölt árpából készíteni? Most csináltam egy árpa cefrét, 15 % malátával, olyan jó mézes-virágos illata van, hogy legszívesebben felzabálnám.

 

Az árpa kapcsán: régebben, amíg nem voltam nagy whiskys, jónak tartottam a Jameson alapkiadást. Most már úgy látom, hogy az íze nagyon kevés, olyan mint egy hordós vodka. Mondjuk a 12 éves már tényleg elég jó. Ha már árpa, akkor füstös legyen, az jól kiegészíti, az amúgy nem túl karakteres árpát. Ezért is tetszik a Grant's.

Eddig még csak füstöletlen singlemaltokat ittam, a skótok azokat nem szokták füstölni?

Előzmény: cloaked (10600)