Az alábbi két recept jó megoldás lehet, ha már a könyökünkön jön ki a snassz almapálinka.
"Almás pite"
Ez az ital, a tipikus ízesített moonshine-ra, az én magyar verzióm.
1L 45 fokos almapálinka
fél zacskó (10g) szárított golden almaszirom -más fajta alma nem igazán jó, mert savas, fanyar ízeket adhat
6 db fahéjrúd
2db szegfűszeg
1 kocka kandírozott gyömbér (1,5-2cm-es)
4 tasak vaníliás cukor (kb. 2tf% cukor)
Először 1-2 hétig ágyasítunk.
Az almaszirmok kiszűrése után, a pálinkát 10 napig hagyjuk állni a fűszereken.
"Csodabalzsam"
Szintén saját fejlesztés. Ezt az italt a fűszeres rumok ihlették. Van egy kis Hubertusos beütése.
1L 45fokos almapálinka
3db fahéjrúd
5 db szegfűszeg
5db szegfűbors
1db csillagánizs
1db egész szerecsendió (mozsárban összetörve)
1 marék mazsola
fél kupak mandula aroma vagy 3-4 db mandula
2 kupak vanília aroma vagy 1db vaníliarúd
30 g nádcukor (2tf%)
.
A pálinkát 2 hétig hagyjuk állni a fűszereken.
Mejegyzés:
Mindkét italt érdemes ülepíteni, teaszűrőn, majd vattával kitömött kávéfilteren is átszűrni, hogy kristálytiszta legyen.
Fontos, hogy ne használjunk erősebb szeszalapot, mert a fűszerektől így is kissé csípős esz. A csípősségen ha szükséges, lehet még tompítani, további egy-két százalék cukorral. 10% cukorral a csajoknak is kellemes likőr lehet belőle.
![](https://img.index.hu/imgfrm/9/8/3/3/THM_0016659833.jpg)
![](https://img.index.hu/imgfrm/9/8/3/4/THM_0016659834.jpg)