james69 Creative Commons License 2021.06.13 0 0 17794

Szerintem meg a legnagyobb probléma az hogy mindenki a másik után megy nem a saját területi adottságainak megfelelöen dönt  a telepítésröl leírjuk a fórumba ültessünk kajszit mert mindenki azt ültett ha nem jó mert állandóan  lefagy meg kipusztul ültessünk szilvát ha az sem sikerül kivit fügét meg datolyát meg banánt kell megpróbálni.Nekem se volt senki aki jó tánácsokkal ellátott volna pedig jó lett volna (,de ugy látszik ez ilyen ez a barack termelés  nincs  is értékesebb a saját tapasztalat szerzéstöl ) annak idején söt akadt olyan szakember aki megmondta értelmetlen a hegyre barackot telepíteni mert nem lehet öntözni söt támogatást se lehet igénybe venni mert nem lehet öntözni ennek ellenére terem tavaly is az idén is mindenféle fagyvédelem  nélkül országos viszonylatban is elég jó lehet mert rogyásig van ritkítani kell .Bejártam a környéket Boldogköváraljától egészen Rakamazig semmi érdekes viszont hogy Abaújkér Boldogköváralja viszonylatban magasabban fekvö területeken se találtam barackot ezt semmivel nem tudom megmagyarázni  nem értem egyszerüen a hatalmas fák tetején se volt 5-6 szemnél több de ugy kb 50-100 méterenként volt a fán termés  az az 5-6szem.Mindenesetre kitartást jövöre mindenkinek rekord termést és pörögni fog a fórum mert mostanában ki van halva legalább home officban müveljük a barackot .