Mumu Creative Commons License 1999.11.15 0 0 87
Koszonom Mr.Spock,kedves Gabor az elso beszamolodat,jobban mondva a helyleirast egy 26 eve ott elo szemevel.Mint latod igy lesz szines es erdekes ez a topic,mint egy kaleidoskop,kulonbozo szovetseges orszagokbol,kulonbozo koru es idoben ottartozkodasu ember ,kulonbozo lehetosegekel beszel egy kontinensrol.Isten mentsen meg tole hogy egyenileg obiectiv legyenek,Így a sok szubiektiv velemeny ad majd mindnyajunknak egy obiektivabb kepet.
Elvezetel olvastam a pladoyedet Amerikarol.A kultura reszevel nem vagyok Veled egy velemenyen.Az irasodon mar latszik a 26 ev ottarozkodas.T.i. nekunk legalabb is tobbsegunknek Europabol a kultura nem csak szorakozas,hanem a vilagunk megertese,korok,tortenelem(ami Amerikanak meg nagyon rovid es relativ homogen)felfogasa,hiszen itt a gondolat fejlodese nagyon komplex.Nekunk is meg volt az imigracionk,a nepek vandorlasa alatt,halistenek sok kulturat forrasztottak ossze.Egyelore nagyon keves amerikaias amerikai kepviselojet ismerek itt(lehet az en hibam)foleg az irodalomban az oreg Whittmann(vajjon jol irtam a nevet)kivetelevel,nem tudok sokat aki AMERIKAIUL irt volna,a tobbi ott folytatta europaiasagat ,permetezve ottani elmenyekkel IS.Igen,az amerikaiaknak nem sok ido jut a kulturara.Ha konsumalni akarnak csak akkor az bekerul(rosszalkodok)ket hamburger kozze.Az a baj hogy mi itt Europaban a vilag ketsegtelenul vezeto nemzete ol elvarnank hogy ez megmitatkozek a muveltsegben is hiszen ovatlanul a tobbi exportal at jut az amit ott kulturanak neveznek es megkell mondanom legalabb is az en generaciom neveben hogy elvezhetetlen.De mi biologiailag nem szamitunk,kihalunk velunk az izlesunk is.A fiatalok arccal a fejlodes fele,az ottani jelentos technikai folenyt elismerve elfogadjak annak a hordalekat is ,amit kesobb mar normalitasnak talalnak es hozza fogjak igazitani igenyuket.Meg azt sem mondom hogy ez jo vagy sem,csak megjegyzem hogy arrol a konzervativ dombrol amin allok tekintve regresiv es nem hiszem hogy Neked ezt nagyon vedened kellene hiszen Te tovabb muveled magad es lam ide talalsz az anyafoldedre es idot veszel velunk vitatkozni..
Varom a kovetkezo egyeni beszamolodat.
Kedves ati-pati koszonom hogy megnevezted Kansast.A topic elejen nem tudtam a nevet az orszagnak.Az 5o-es evekben lattam egy filmet A majmok pere cimen Spencer Tracyvel amikor mar azt hittem hogy maga Amerika kineveti ezt az allaspontot.Sajnos ujra nem.Most ugy tudom nem csak ezt hanem a Big Bumm elmeletet sem tanitjak (jobban mondva nincs ajanlva,ez a helyzet a Darwin tezisel is)mert ellentmond a Genezis tananak.Persze most mi ezeket a dolgokat ragadjuk meg mintegy ellentezisben a fenti beszamolokal.Ez nem jelenti hogy ezert valamikepen elfelejtenenk mit jelent Amerika foleg az amerikaiak szamara,de nekunk is,hiszen oda megy a fiatalsagunk java tanulni,gyarapodni es valasza tobbsegeben ha van ra lehetosege, az amerikai eletet.