Tichy Zsolt Creative Commons License 1999.11.14 0 0 42
Kedves didé!

Én tudom, hogy felekezetedet sokan erőszakosnak mondják. De azt is tudom, hogy a ti ilyetén evangélizációtok mögött csupa jószándék van. De az emberek nagyrésze bizony zaklatásnak fogja fel, ha az utcán minduntalan leszólítják. Velem is megtörtént ez, és személyes tapasztalatom van a dologról. A két idősebb nénivel jól elbeszélgettem, szeretetben váltam el tőlük. Ennek ellenére két dolgot megemlítenék (a bántás szándéka nélkül!!!)

1. Mondtam nekik, hogy én is Istenhívő vagyok és nyitott ajtót döngetnek. Ennek ellenére be akarták bizonyítani, hogy saját egyházamban tévúton járok. Na ez nem túl szimpatikus. Mindenki ott keresse Isten szeretetét, ahol rátalál!

2. Sajnos annak ellenére, hogy ez a két hölgy hittel lélekkel próbált igaz útra téríteni, a Bibliát (felületesen) és annak törtélnelmi korát abszolult nem ismerték. Egy félművelt ateista pillanatok alatt "padlóra" küldhette volna őket.

Ezeket azért írom most meg neked, hogy lásd: Nem biztos hogy célravezető a módszer, hogy minden gyülekezeti tagot kiküldtök téríteni, mert az ilyen térítések vetnek rossz fényt a felekezetetekre. A saját véleményem pedig az, hogy azokat kell Isten felé terelgetni akiket az Úr eléd állít. De ez maszek vélemény, lehet hogy én látom rosszul.
Ennek ellenére nekem Ti is testvéreim vagytok az Úrban és mindezeket nektek való segírségnek szántam.

Szeretettel: Zsolt