Az S40 / V40 futóművérôl azt mondták, hogy gyaníthatólag a gyárban rosszul van beállítva az egyik pneumatikus nyomatékkulcs, így néha félig meghúzott futóműcsavarokkal jönnek ki autók. Ezt akkor mondták a szerelô srácok, amikor épp a szervízben kibiceltem, és láttam, hogy egy átadás elôtti V40-en kézzel húzzák meg a csavarokat. Egyébként a kereskedések kutya kötelessége így átvizsgálva átadni a kocsikat, s mióta ez a bibi kiderült, megszűntek a hátsó futómű nyiszorgására és az elsô kotyogására vonatkozó panaszok.
Ja, mellesleg, ez NEM a Valent volt, ott állítólag ezt a munkát nem mindig végzik el.
A Valenttel elég rossz tapasztalatom van, mikor a 850-est kerestem, akkor belefutottam egy autóba, amit egy magánszemély árult. Bevizsgáltattam az Ivanicsnál, az állapotfelmérés kiderítette, hogy a köteletôen elôírt visszahívásos akciók közül egyet sem csináltak meg a kocsin, viszont az akciók lejártak, így most már fizetôs a buli: kb 800k-1m Ft lett volna a számla. A tulaj majd elájult, mikor ezt elôvezettem neki -- persze a Valentnél szervizelték eki a Volvot.
Folyt köv, az embertôl elköszöntem, mejd folytattam tovább a vadászatot. Megjelent egy valentes hirdetés, felhívtam ôket, mondták, hogy az autó hibátlan, van róla hivatalos márkaszervízes papírjuk, most lett átvizsgálva, szóval 100 százalékos az autó. Rövid kérdezôsködés után kiderült, hogy ez bizony az a kocsi, amirôl kiderült már, hogy véres a torka. Mikor kérdeztem, hogy megjavították-e rajta a turbot, meg kicserélték-e a klímát, fékeket, kipufogót, stb., akkor csak hebegett az ember.
Tanulság #1: A Valent hivatalos bizonylatokkal rámsózott volna egy olyan autót, amire rövid idôn belül egy vagyont kellett volna rákölteni, s mindezt úgy, hogy pontosan tudták, milyen problémák vannak a kocsival. Magyarul a szemembe hazudtak.
Tanulság #2: A Valentet messze el kell kerülni. Az Ivanicsnál, ha sikeresen megtalálja az ember a megfelelô munkafelvevôt, akkor nem lesz gond. Nekem ott csak 1 emberkével volt rossz tapasztalatom, s miután ôt meg tudam kerülni, már emberszámba vesznek.
novice problémás Volvoja valószínűleg vgy rosszul volt karbantartva, vagy csak egy elátkozott darab, esetleg nincs 'lelkileg' eléggé elkényeztetve ;-). Kérdeztem a szerelô srácokat, mikor autót kerestem, hogy milyen problémák vannak az S40/V40 sorozattal, semmi komolyat nem tudtak felhozni ellene...