Nekem nagyon jo véleményem van a Volvokról!!!
Bár lehet elfogult vagyok hisz 4 évig éltünk Svédben és ott szinte minden 4 kocsi Volvo!!
Tapasztalatott sajnos egyelőre csak a 16 éves Volvonkról tudok mondani de arrol csupa jot! ( ávesen hozuk be Svédből, és azota a szokványos dolgokon kivül ( olajcsere, fékbetét, stb) nem volt vele semmi gond! Az első Volvonkat is 17 évesen adtuk el 220 kmrel de az csak 1 évig volt velünk de se rohadás se semi gond nem volt vele!!
2.3 motorja volt és 17 évesen is Lazán birta a 190 km/h ugy hogy még volt benne 1 kevés! Injektoros volt a fogyasztása is sajna 12-13 liter volt. A mostani Karburátoros szintén 2.3 as és mégis "csak" 10 litert fogyaszt! Nem tartoziuk e legszebb kocsik közé de az hogy 1 16 éves kocsira semmit nem kellet idáig költeni nekem kárpotolja! Egy nagy problémája van az a hátsokerékhajtás ahogy 1 kicsit csuszosab az ut, hát elég nehéz vele gyorsan menni! 2 balesetem volt vele az elsőnél egy Astrábol csináltam 2 üléses kupét miután bevágott elém, a Másodiknál egy Merci taxis jött nekem ( a mercis nem tudott kiszálni a kocsijából ugy elment a kaszni, és nem akarta elhinni hogy a Volvonak szinte jelentéktelen a kárja az övéhez képest) Ezt csak azért irtam hogy biztonságilag még ez az öreg Volvo is a topon van!4 :)) Rátérve a kérdésre az s/v 40-esről egyelöre nincs tapasztalatom azonban most készülünk venni 1-et ! Ezért megérdeklődtem a Volvo Ivanicsnál mi a véleményük.
A szerelő srác elmondta hogy az egyetlen igazi problémájuk az elején az volt , hoghy nem egészen a magyar utakra tervezték a futomüvét , de azota ezen is ujitottak , kisebb hibákon kivül egyébként csupa jot mondott ugy hogy azt hiszem minket meggyözött az s-40 ről! Elnézést kérek hogy ilyen hosszu voltam
bye :))