Már meg lehet vásárolni a Deák féle V46-ot. Az ára: 50 000 Ft. Na ebből sem lesz sláger. A Szili 45 000-be kerül (a GYESEV-es festésű 47 000.) Tudom, hogy roppant nagy munka egy modellmozdony elkészítése, de ez akkor is baromi drága, mondhatni aránytalanul sok. Sokkal olcsóbban lehet nagyon szép, hatalmas gőzmozdonyokat kapni. Na persze az nem magyar.
Én már gondolkoztam azon, hogy úgyis jön kétezer, világvége, miegymás, egyszer élünk, kéne venni legalább egy Szilit. De mindig visszatáncolok, úgyis mindennap tucatnyit látok belőle... Ekkor jött a Szöcske, de az még drágább, és az sem egy túl szép mozdony. Ha a Gigantot csinálták volna meg, vagy a Púpost, már ott állna a vitrinben. Mindenesetre várom a Fuggerth féle Szilit, ha Csörgőközeli ára lesz, megveszem. És szerintem nemcsak én. Minden vasútmodellező. A kiállításon is meg lehetett nézni a (MÁV-os) mozdonyparkot, ezer Csörgő, néhány Szergej meg veterán Piko-féle Nohab, de sehol egy Szili. Egyszerűen Magyarországon túl drága. Ez már a Roco meg a Marklin árszint. Tudom hogy kis példányszámú, majdnemhogy egyedi darabok, meg fémalkatrészek, de akkor is. Ha nagyobb példányszámra csinálták volna, műanyagból (szerintem ezt akarják most csinálni a Fuggerth-el, csak minél előbb kész legyen), minden terepasztalon Szilik szaladgálnának.