Uff Creative Commons License 1999.11.13 0 1 72

A felsofoku oktatas tenyleg magas szinvonalu, de ez elsosorban a maganegyetemekre vonatkozik. Az pedig helyi korulmenyek kozott sem olcso mulatsag. Egy posztgrad diplomanak meglehetoesen nagy erteke van, jobb eselyekkel lehet indulni magas jovedelmet biztosito allasokert, mint otthon. Az, hogy nem beszeli valaki jol az angolt semmit sem von le az ertekebol. Az egyetem ahova jarok eleg sok energiat fordit arra, hogy "helyzetbe hozza" a diakjait, igy alkalmam volt jopar allasinterjun resztvenni, bar nem szandekozom itt maradni. Kivancsisagbol mentem el rajuk, hogy miben kulonboznek az otthoniaktol. Szamomra meglepo volt, hogy a varakozasaimhoz kepest mennyire konnyu lenne itt evi 55-60.000 penzt fizeto allast talalni. A Johnson&Johnson most hivott egy masodik interjura es kozoltek, hogy termeszetesen fizetik a New Jersey-Cleveland repulojegyet oda vissza plusz a szallast. Azt is megtudtam, hogy munkavallalasi engedelyt szerezni tavolrol sem olyan remenytelen, mint azt sugalmazzak. Persze neked kell megtalalni azt a munkaadot aki a formalitasokat elintezi, de egy kis kovetkezetes kereses hamar eredmenyre vezethet.